De tweede Wereldoorlog.

 

Misschien denkt of zegt U wel, waarom moeten deze zes afleveringen over de tweede wereldoorlog op een weersite staan. Dit heb ik gedaan omdat het weer een grote invloed heeft gehad op het verloop van de Tweede Wereldoorlog. Vele duizenden Duitse soldaten waren niet opgewassen tegen de zeer strenge kou van het Russische klimaat wat een van de redenen was van het begin van het verlies van de Duitse veldtocht in Rusland.

Het verbaasde me toch wel een beetje dat velen niet weten dat deze zes afleveringen zo maar te bekijken zijn op Youtube. Veel belangstelling voor deze belangrijke episode uit de geschiedenis lijkt er niet te bestaan omdat de teller van sommige afleveringen op nog geen 10000 staat. Terwijl ons land toch al bijna 17 miljoen inwoners telt. De afleveringen hebben op mij persoonlijk een heel grote indruk gemaakt omdat ik als kind de tweede wereld oorlog heel bewust heb meegemaakt.

Voordat U de aflevering gaat bekijken is er een waarschuwing op zijn plaats. Doordat er veel originele opnames in voor komen zijn er verschrikkelijke beelden te zien.

 

Johan Effing

 

Apocalyps, De Tweede Wereldoorlog - Afl.1: Agressie (Dutch)

 

Apocalyps, De Tweede Wereldoorlog - Afl.2: Overweldiging (1939-1940) (Dutch)

 

Apocalyps, De Tweede Wereldoorlog - Afl.3: De Schok (Dutch)

 

Apocalyps, De Tweede Wereldoorlog - Afl.4: Wereldbrand (1941-1942) (Dutch)

 

Apocalyps, De Tweede Wereldoorlog - Afl.5: In de Klem (1942 - 1943) (Dutch)

 

Apocalyps, De Tweede Wereldoorlog - Afl.6: De Hel (1944-1945) (Dutch)

 

 

 


Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl