Koude zuiden wind met wat zon, vanavond sneeuw die later overgaat in regen.

Losser 16 Januari 2021 08.25 uur.

Mooie januaridag

Het is de afgelopen nacht met de temperatuur heel erg meegevallen ze kwam hier bijna niet onder nul. Hierdoor gaan we vandaag een heel redelijke zaterdag tegemoet. En vandaag kan het voor het neerslagfront uit de zon nog even schijnen daardoor kan het nog een heel mooie januari dag werden. Als het neerslagfront ons dan later op de avond bereikt dan zou er wat sneeuw kunnen vallen. Of deze ook blijft liggen is afwachten. Dit neerslaggebied is de voorste begrenzing van zachter weer. Hogedrukgebieden boven Groenland daar lijken we geen last van te krijgen maar ze gaan wel de depressie activiteit vergroten die waarschijnlijk grote hoeveelheden zachte lucht gaan in onze richting doen. Het Amerikaanse model had vanmorgen voor eind januari zelfs bijna 15 graden in de berekening staan.

Gisteren wat droge korrelsneeuw

Voor de tweede maal deze winter dwarrelde er gistermorgen wat sneeuw naar beneden het was geen natte sneeuw maar een soort dikke droge korrelsneeuw. Het bleef liggen de onderste rij dakpannen, zie meegestuurde foto. Het was een koude januaridag. De maxima haalden de twee graden niet. Geen temperatuur om naar buiten te gaan. Ben dan ook heel de dag binnen gebleven. Er was immers genoeg te zien op TV. Politiek kan som heel interessant zijn om te volgen maar gisteren ontplofte de politiek en eist dan meer aandacht op dan het weer.

Geeft januari een sneeuw tapijt, dan zijn we gauw de winter kwijt!

daksneeuw

 Voor een groot deel van Europa in de figuur klikken.

(9) The Siberian Times (@siberian_times) / Twitter

https://live.webcam.nl/youtube/

(178) WebCamNL - YouTube

Wat nieuws over de site.

Het weerscherm doet het gelukkig weer, Sybe heeft het weer goed aan de praat gekregen. Fijn dat de site van weerstation Losser onder Window 10 weer redelijk draait, maar het updaten van de database werkt nog niet zoals ik dat onder 7  gewend was.  De site werkt ook weer in  de veilige modus door Peter Jan.

Link naar Ventusky

https://www.facebook.com/johan.effing 

https://www.windytv.com/overlays?temp,51.618,6.724,4

https://twitter.com/Johaneffing

Site Nullschool. Noordpool gebied

Neerslagstations Nedersaksen Dld  Bad Bentheim

http://weerslag.nl/ radar beelden Europa

Hier voor de Belgische radar beelden

Wetterzentrale  GFS en ECWMF  (Top Karten)

Meteogram voor Losser Free Meteo

Verzameling pluimen 15 dagen Weerplaza

Neerslag 144 uur vooruit Europa

Regenradar Weerplaza Losser

Seizoen verwachting ECWMF

Actuele temperatuurkaart Weerplaza

Berekeningen januari Copernicus
ECWMF nieuw!

Meteogram voor Gronau Westfalen

10 minuten registratie Twente Weerplaza

Actuele wolkenloop Nederland

http://www.blitzortung.org/Webpages/
index.php?lang=nl&page_0=10

Meteociel, Frans, maximum temp, Europa

Dagelijks weernieuws MeteoGroup

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Expert klimaatpluim Twente, Bron: KNMI

Actuele zonne-uren Twente (Buienradar)

14 dagen berekeningen voor Losser

https://apps.ecmwf.int/webapps/opencharts/

https://www.ecmwf.int/


De links die hier gestaan hebben met o.a Koor en Zo die staan nu hier!

Weerstation Losser bijna rijp voor het museum?

Het begint er naar uit te zien dat de site van weerstation Lossen naar een museum kan worden verplaatst. Op enkele vragen aan Antogonist de provider kreeg ik de volgende tips:

Wat betreft de snelheid heb ik zojuist naar mogelijke oorzaken gekeken. Ik zie dat u voor uw website nog de scripttaal PHP 5.3 gebruikt. Deze versie is sterk verouderd, waardoor berekeningen flink minder efficiŽnt worden uitgevoerd.

Door naar een nieuwere PHP-versie over te stappen, verwacht ik dat u veel snelheidswinst kunt behalen. Zeker in combinatie met dat u nu een sneller Slim-pakket heeft.

U kunt via DirectAdmin bepalen welke PHP-versie u op uw hostingpakket wilt gebruiken. De laatste versie is momenteel PHP 7.4. Daarvoor kunt u deze instructies volgen:
-
https://www.antagonist.nl/help/nl/webhosting/advanced/changephp

Merk op dat een website geschikt moet zijn om een nieuwere PHP-versie te kunnen gebruiken. Ik heb gekeken of ik dit alvast proactief voor u kon aanpassen, maar in dit geval gaat dit helaas niet eenvoudig.

Het betreft een zelfgeschreven website. De inhoudelijke werking daarvan is ons niet bekend. Een nieuwere versie kiezen, zoals 5.6, zorgde voor ontbrekende karakters op de website. Bij nog nieuwere versies werd de website onbereikbaar.

Om uw website en het inloggen sneller te maken, zou uw website geschikt maken voor een nieuwere PHP-versie waarschijnlijk erg helpen. PHP legt op hun website uit wat u in uw huidige PHP-code moet wijzigen om naar een nieuwe versie te kunnen migreren:
-
https://www.php.net/manual/en/migration54.php