Weercijfers van Dinsdag 11 Juli 2006

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2006-07-11  
 26.3  
 12.1  
 7.5  
 20.6  
 0.4  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 5.5
 h
 8
 zzw
 1020
 1023
 57

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vrij warm en een klenie kans op een bui.

Losser 11 Juli 2006 08.23 uur.

Vanmorgen trekken er met een zuidwestelijke stroming flink wat buien over het westelijke gedeelte van ons land van ons land naar het noord oosten. Ze lijken de oostelijke helft van het land weer rechts te laten liggen.Onze hoop op wat neerslag in nu gericht op buien die vanmiddag in de zuidwestelijke stroming zouden kunnen ontstaan. Het kwik holt op het ogenblik dat ik dit schrijf alweer richting 20 graden. En het kan bijna niet anders zo lijkt het, dat we vanmiddag de 25 graden opnieuw gaan halen. Dit zou dan de 12e dag kunnen worden dat het kwik boven 25 graden uit komt. (lokale hittegolf) Als we vandaag geen buitje mee krijgen dat zou het wel eens tot volgende week vrijdag zaterdag kunnen duren voor er weer wat regen naar beneden komt. We zien dan plotseling op de kaarten van vanmorgen een diepe depressie verschijnen boven de Britse eilanden. Dit moeten we de komende dagen maar eens in de gaten. Voor het zover begint deze zomer en de droogte aan een nieuw offensief. Hierdoor zou deze zomer wel eens heel snel bij de zeer warme zomers terecht kunnen komen. Op deze site staat een berekening van het warmtegetal dat elke dag hoger wordt. Vooral gevoed door de hoge nachtelijke minima‚Äôs. Ook vanmorgen weer een minimum van 18.2 graden. 

Gisteren kreeg ik van de organisatie van de Rabofietsdriedaagse het verzoek aan dit evenement wat aandacht te schenken. De start is donderdag 13 en vrijdag 14 juli bij de steenfabriek de Werklust tussen 17.00 en 19.00 voor 25 km door de schitterende omgeving van Losser Start zaterdag 15 juli tussen 10.30 en 12.30 voor 50 of 32 km door het mooie Twentse landschap. Deelname is gratis. Zaterdag nadien is het gezellig napraten bij de steenfabriek. Hier kunt u klikken voor meer informatie. Tot morgen Johan Effing.  

(Een verzoekje. Zou iemand van de lezers mij vandaag even willen berichten of alle links wel werken die vanmorgen in dit artikel staan).

Komende winter vrij zacht en nat ??? Lees hier een bericht van een Engels onderzoek. Bron V.W.K. site.

Klik hier voor de weerspreuken van juli.

Ook onze voorouders kregen wel eens met noodweer te maken. Lees deze pagina maar eens!!!!

Dit staat in het Duits te lezen over het weer van juli en augustus.

Klik hier voor een grote verzameling artikelen over het klimaat.

Een raar idee: poolgebieden die warmer zijn dan de evenaar. Klik hier.

Lees hier een bericht over de vooruitblik over de zomer van 2006

Hier nog enkele  links over artikelen   klimaatverandering.
 

 Hier een PDF bestand Van Rijkswaterstaat  waar iets in staat over de zomerverwachting.