Weercijfers van Zondag 14 Januari 2007

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2007-01-14  
 10.3  
 3.1  
 1.8  
 6.7  
 2.4  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 6.3
 h
 15
 wzw
 1020
 1027
 62

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag eindelijk een droge dag met flink wat zon.

Losser 14 Januari 2007 09.19 uur.

Een beetje een duf hoofd krijg je er toch wel van als je enkele uren in de weer bent geweest om groep belangstellenden iets over je weerhobby te vertellen. Vrienden van de tienkamper Joost Van Bennekom die ook een meer dan normale belangstelleng heeft voor het weer en die hard werkt om aan de Olympische spelen mee te doen waren gisteren middag enige tijd in Losser om Joost een vrijgezellenmiddag aan te bieden. Want Joost gaat deze week trouwen. Eerst een bezoek aan mijn weerstation. Daarna een partijtje klootschieten op het Wiggersveld. Altijd ben ik al nieuwsgierig geweest hoe een topsporter op de klootschieters baan ook iets zou kunnen laten zien. Hij stelde ons niet teleur met enkele bijzonder verre schoten. Hij zij zou een welkome sterking kunnen zijn voor onze eerste en tweede zestal. Na deze wedstrijd hebben we in het clubgebouw gezamenlijk gekeken naar mijn serie da’s over het weer. Al met al kunnen we terug kijken op een heel geslaagde middag. Het weer was bij het klootschieten prachtig want het kwik steeg gisterenmiddag naar 12.3 graden en evenaarde daarmee het dagrecord uit 1994. Het etmaal gemiddelde is wel bijzonder hoog uitgekomen op 11.3 graden tegen 10.2 graden op 13 januari 1994 Januari is hierdoor een wel hele zachte maand aan het worden. Als we even naar de berekeningen van de komende week kijken gaan we eerst enkele frissere dagen tegemoet maar tweede helft week lijkt er opnieuw een portie zeer zachte aan te komen. Vooral donderdag zou dan vooral de wind (storm) flink op kunnen spelen. Het volgende weekend dan weer wat koeler weer dat op vandaag lijkt. In deze koele lucht ontstaat er vervolgens een bijzonder sterk hogedrukgebied dat het weer wel eens voor wat langere tijd zou kunnen gaan beheersen. Echt winterweer lijkt ook dan een utopie. Enkele halen als voorbeeld 1956 aan toen op een zachte januari maand een ijskoude februari volgde. Maar dit is toch een hele andere soort winter. Vandaag maar eens genieten van een fraaie zondag met flink wat zon want dat zijn we de laatste weken echt tekort gekomen. Tot morgen, Johan Effing.


Van mijn colegaa weeramateur Carl Johannink uit Gronau ontving ik vanmorgen de volgende tip.

 

Beste weergeinteresseerden,

een beetje off-topic, maar dit is toch echt wel bijzonder.Komeet McNaught is met het blote oog overdag zichtbaar. Maar ze staat maar op 5 graden van de Zon. Voorzichtigheid met je ogen dus! Ik heb een kaartje toegevoegd, geldig voor morgenmiddag 13:00 uur. Zet de Zon achter een gebouw en kijk 5 graden naar links (het oosten). Venus staat een eindje verder naar links (zie kaartje). Mercurius zal wel niet te zien zijn, vermoed ik. De streep geeft de richting aan waarin de staart van de komeet zich bevindt. Het getekende cirkeltje waarop de Zon zich bevindt, heeft een diameter van 5 graden. Ik heb al meerdere opnamen van de komeet aan de daghemel gezien. Op onderstaande site staat er eentje uit Duitsland.
http://www.spaceweather.com/

Groeten, Carl


Bezoek de klimaat pagina van de VPRO (Noorderlicht)
15 daagse verwachting van het KNMI. Nieuw.
Verleden week heb ik een stapeltje foto's teruggevonden uit mijn Marine tijd van februari 1956 en heb ze opnieuw gescand. Op foto's is te zien hoeveel sneeuw er in de nacht van 15 op 16 februari 1956 is gevallen.
Surf via deze link naar Google Earth met radarplaatjes !!!!
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland.
Weersvooruitzichten weerstation Gronau komende vier dagen.
Hier klikken voor het foto (bilder) forum van Wettercentrale.
Klik hier voor winterverwachtingen 2006 - 2007. Duits
Europese neerslag radar Meteox