Weercijfers van Maandag 19 Februari 2007
|
|
datum: Maximum Temperatuur: Minimum Temperatuur: Grasminimum: Uurlijks Gemiddelde: Neerslag (soort): Zonneschijnduur:
|
2007-02-19 7.8 -1.6 -4.5 3.9 droog 2.9
|
Helder/zonloos: Windsnelheid(max) in m/s: Windrichting: Luchtdruk 07 uur (hpa): Luchtdruk 19 uur (hpa): Luchtvochtigheid (min): :
|
helder 5 nnw 1014 1011 60
|
|
Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier. |
Johan Effing (C) & Albert
Oude Nijhuis (C) |
Rustig weer met nu en dan wat zon. Morgen iets zachter en maar een heel kleine regenkans. Losser 19 Februari 2007 08.20 uur.
In welke winter het is geweest dat weet ik niet precies meer maar in een van de winters van de jaren zestig heb ik wekenlang in het vorstverlet gelopen. De winter wilde maar niet doorzetten. Verschillende keren net als we weer aan het werk wilden begon het weer te vriezen. De vorst grens pendelde toen wekenlang op en neer tussen de Duits Deens grens en het midden van ons land oplp en neer grote moeilijkheden veroorzakend voor het toen nog niet zo drukke verkeer.Terwijl de Oostzee havens dichtvroren kon de winter hier geen vuist maken. Aan deze winter moest ik gisteren en ook vanmorgen weer terugdenken. Nu het vorige week zo mooi berekende offensief van Koning winter wel helemaal van de baan is. Wekenlang luisterden we s’morgens om 11.30 uur naar het Seewetterbericht op van een van de Duitse radio zenders dat schepen last hadden van het ijs in de Oostzee havens. Helemaal onbekend is dit soort luchtdruk ontwikkelingen dus niet, als depressies over Rusland naar het zuiden afzakken gevolgd door hogedrukgebied en felle kou invallen boven noord en oost Europa. We krijgen dan vaak maar eer schampschot van deze kou mee.
Gisteren heb ik een oproep gedaan aan de bezoekers van deze site. Daar hebben er enkele al op gereageerd. Deze wil ik vanmorgen nog een keer herhalen. In de gratis teller van Nestad zie ik dat er door verschillende grote diensten zoals zorgverzekeraars, ITTC bedrijven en andere grote namen op deze site wordt ingelogd. Ik zie zelfs meerdere keren in de week verschillende ministeries en Google en grote ziekenhuizen in de teller voorbijkomen. Dat Nederlandse Universiteiten maar ook buitenlandse voorbijkomen daar kan ik mij nog wel iets bij voorstellen, omdat er op deze site veel historische gegevens te vinden zijn die door studenten kunnen worden gebruikt. Iedereen is natuurlijk van harte welkom op deze site maar als je van die grote namen ziet staan dan wordt je nieuwsgierigheid toch wel een beetje extra geprikkeld. Iedereen is natuurlijk welkom op deze site. Maar ik zou toch enkele van deze bezoekers van deze grote namen eens willen vragen van reageer eens een keer. Dan krijg ik misschien een wat beter beeld van de bezoekers aan deze site. Dat is voor mij toch leuk om te weten.
Vanmorgen als afsluiting nog enkele extremen uit het verleden. Streng vriezen deed het in
1985 met -14.1 graden.
In
1942
lag er 21 cm. sneeuw.. Tot morgen, Johan Effing.
Hier een
Russische animatie filmpje
hoe de kou zich naar het zuiden uitbreid.
Klik hier voor een
aantal plaatjes van de carnavals optocht in Losser.
Hier
naar het nieuwe IPSS
rapport over het klimaat.
Klik
hier voor de foto's die ik vrijdag heb gemaakt van de weerhobby
dag in de bibliotheek van Losser.
En hier voor de opname van de
TV Oost weerpresentatie van Ton Te Hove.
Klik hier voor
een aantal
plaatjes die ik heb gemaakt
van de zware regenval en de storm van 18
januari.
Klik
hier voor de
top tien zeer zware stormen
in Nederland.
Klik
hier voor een serie filmpjes over vroegere ijswinters.
Bezoek de klimaat
pagina van de VPRO (Noorderlicht)
15 daagse
verwachting van het KNMI. Nieuw.
Op foto's is te zien hoeveel sneeuw er in de
nacht van 15 op 16 februari 1956
is gevallen.
Surf
via
deze link
naar Google Earth met radarplaatjes !!!!
Laagste temperaturen
en
sneeuwhoogten in Rusland.
Weersvooruitzichten weerstation
Gronau komende vier dagen.
Hier
klikken
voor het foto (bilder) forum van Wettercentrale.
Klik hier voor
winterverwachtingen
2006 - 2007. Duits
Europese neerslag
radar Meteox.
|