Weercijfers van Donderdag 22 November 2007

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2007-11-22  
 12.5  
 5.6  
 4.1  
 8.7  
 droog  
 6.7  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 h
 9
 zuid
 1005
 1003
 70
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Prachtige novemberdag met veel zon. Temperatuur oplopend tot ruim boven 10 graden.

Losser 22 November 2007 08.42 uur.

Vanmorgen om  07.00 uur hier in de regio op korte afstand weer flinke temperatuur verschillen. Op de Vliegbasis was het tegen zevenen 5.6 graden, terwijl ik hier tussen de woningen 2.4 graden kon aflezen. Door de zwakke zuidelijke stroming was volgens mij duidelijk de invloed van een grote stad als Enschede merkbaar. Omdat dit ook mondiaal op grote schaal gebeurd is duidelijk de invloed van de mens merkbaar op het klimaat. Het is daarom merkwaardig dat er alleen maar over co2 gehalte in de atmosfeer wordt gesproken als het gaat over klimaatverandering. De warmte die alle mensen produceren heeft volgens mij, het kan bijna niet anders ook zijn aandeel in de klimaatverandering. Gisteren een prima dag. Alleen in de ochtend uren viel er wat regen. Het deed mij een beetje denken aan het weer van het vorig jaar toen november met een gemiddelde van 8.7 graden de boeken in ging. Even een vergelijking, deze maand had tot gisteren een gemiddelde van 6.7 graden. Het is nu al wel bijna zeker dat deze maand ook als te zacht gaat eindigen, ondanks de koudere fase die er volgende week op ons af lijk te komen. Na het midden van de volgende week lijkt er zich een west circulatie te ontwikkelen. De kans dat Koning winter naar ons toe komt blijft dan ook klein. Gistermorgen berichtte ik jullie over een sneeuwstorm op het Sakhalin eiland voor de oostkust van Siberië. Gelukkig voor de werkers daar is de wind gaan liggen. Mijn informant daar mailt dat het wel eens leuk is zulke weersomstandig heden met te maken. De plaatjes doen mij een beetje denken aan de sneeuwstorm van februari 1979 in Groningen en Drente. (Bert bedankt voor de plaatjes.) Vandaag gaan we hier een prachtige november dag tegemoet. De temperatuur kan bij flink wat zon oplopen tot ruim boven de 10 graden. Morgen iets frisser met een kleine kans op wat regen. Zondag een grotere regenkans als we in het overgangsgebied komen te liggen tussen koude lucht in het noorden en zachte lucht in het zuiden. Gisteren kwam ik een link tegen over het weer en de bouw in de winter. Fijne donderdag en tot morgen.


De sneeuwstorm is gaan liggen op het Sakhalin eiland voor de kust van oost Siberië. Dan is tijd dan voor een leuk  plaatje !

Naar de uitgebreide site met vroege sneeuwberichten in Europa.
Hier kunt u nu ook klikken voor de actuele verkeersinformatie.


Vooruitzichten voor Losser (Weeronline)
Meteogram voor Losser 
Vakantie weerwegwijzer voor Losser.
Meer dan 6000 prachtige foto’s over het weer.
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Deutsche Wetter Fernsehen.
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland.
Achter deze link een plekje waar basisscholen sites kunnen vinden voor de leerlingen.

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
H
et mij gelukt om de prachtige keurenfoto's die ik van de Gemeente Dinkelland heb ontvangen toe te voegen aan de pagina over de strijd tussen de klootschieters van Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog Egbert van Hattem. Journalistieke Producties.
Weblog Mariette Effing.  KoorEnZo    
Koken met Carol Effing: Hofstad  Radio. (Goor)  

Klik hier voor de WeerOnline buienradar
Klik hier voor de actuele radarbeelden.