Weercijfers van Dinsdag 28 April 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-04-28  
 12.4  
 3.1  
 0.3  
 9.5  
 6.4  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 1.5
 helder
 8
 ozo
 1000
 1002
 87

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag en morgen van tijd tot tijd regen.

Losser 28 April 2009 08.20 uur.

April 2009 lijkt geen record maand te gaan worden. Nu warme lucht in het oosten en koelere lucht in het westen zich hier elkaar ontmoeten waardoor er zich een front heeft gevormd dat ons vandaag en morgen veel bewolking brengt met gematigde temperaturen en van tijd tot tijd regen. April had met het langjarig gemiddelde van de temperatuur gisteren nog een voorsprong had van 0.3 graad op april 2007 Deze voorsprong zal vandaag en morgen denk ik wel verdwijnen. De kans is groot dat we vandaag en morgen de zon niet te zien krijgen. Kijken we even in oostelijke richting dan blijft in oost Duitsland Polen de ongewone voorjaarswarmte en droogte nog even voort te duren. Eerst in de loop van de volgende week lijkt daar een storing komend vanuit het noordwesten daar misschien een eind te maken aan de droogte maken met minder hoge temperaturen. Voor het eerst sinds lange tijd krijgen we hier te maken met een regenachtige dag wat een zegen is voor de dorstige natuur. Tot gisteravond was hier in april nog maar 9 mm regen gevallen. Er zijn berekeningen die vandaag en morgen samen bijna 20 mm naar beneden laten komen. De temperatuur komt daarbij niet veel boven de tien graden uit. 
Alle ogen zijn nu gericht op Koninginnedag. Dan lijkt er een flinke weersverbetering op komst zijn met hogere temperaturen. Niet helemaal duidelijk is hoe het weer met het weekend zal gaan verlopen. Of de beide weekenddagen droog blijven daar moet een groot vraagteken bij worden gezet. Hoogstwaarschijnlijk gaan we een periode tegemoet met bijzonder groeizaam weer tegemoet waar we allemaal baat bij hebben.

Op de site van het KNMI staat een leuk overzicht van het weer van Koninginnedag. Hierin staat in dat het in de de Bilt nog nooit had gesneeuwd. Hier lans de oostgrens is op deze dag wel eens wat sneeuw gevallen. In 1979 en 1982.  In 1997 werd het ruim 27 graden. De koudste 30 april was 1971 met overdag maar 11 graden in de ochtend bijna 5 graden vorst. Op 10 cm boven het gras vroor het zelfs 7 graden. Tot morgen, Johan Effing


Deze overzicht kaatjes van de landelijke neerslag zijn hier te vinden:
http://www.knmi.nl/klimatologie/geografische_overzichten/index.cgi

Meteogram voor Losser 
Vakantie weerwegwijzer voor Losser
Weersvooruitzichten voor Losser (Weeronline)
Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)
14 daagse weersverwachting Enschede   (site buienradar)
Berekening voor de lange termijn Losser   Noorse weerdienst (ECMWF)
Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste uren temperatuur verloop in Nederland. Buienradar  
Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   


Gegevens Weerstation Losser noord op Aweka.

Meer dan 6000 prachtige foto’s over het weer
Fotoalbum Luchtvaartweerwaarnemers Schiphol (Peter de Vries)
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Deutsche Wetter Fernsehen.
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

 

Legenda
 
De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden electromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen electromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.

U ziet hier dus geen wolken.

Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitsverandering, trekrichting en treksnelheid.