Weercijfers van Woensdag 29 April 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-04-29  
 15.2  
 1.2  
 -0.8  
 8.8  
 droog  
 4.7  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 7
 noord
 1008
 1010
 53
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Opvallend snelle weersverbetering met nog maar een kleine kans op een bui.

Losser 29 April 2009 07.58 uur.

Het opvallendste van het weer vanmorgen was wel dat de temperatuur de afgelopen nacht veel verder onderuit is gegaan dan in de verwachting stond. Vanmorgen om zes uur was het maar 1.5 graden en het kan bijna niet anders dat het hier en daar op tien cm boven het gras weer iets heeft gevroren. Dit zou dan de tiende keer zijn in deze vreemde maar zeer warme april maand. Door deze onverwachte sterke temperatuur daling is er op veel plaatsen tijdelijk een zeer dichte mist ontstaan. In dit soort situaties is het jammer dat je dan niet op een mooie plek woont op het platteland. Gisteren leek het er even op dat het net als gisteren vandaag een druilige dag zou worden maar dit lijkt mee te vallen. Als het een beetje meevalt, krijgen we vandaag ook nog de zon te zien. Afgezien van een buitje lijken we een heel aardige dag tegemoet te gaan. De weersverbetering komt dus wat sneller dan werd verwacht. Morgen Koninginnedag kan de temperatuur alweer richting 20 graden oplopen. Vrijdag in het weekend houden we deze temperaturen vast. Er is een theoretische kans dat er hier en daar een bui kan vallen. 
Gistermorgen heb ik doordat ik in tijdnood kwam, had een afspraak met een garage mijn verhaaltje niet goed af kun en maken. Daarom herhaal ik dat maar even en zet er nu een paar links in naar genoemde dagen. Op de site van het KNMI staat een leuk overzicht van het weer op Koninginnedag. Hierin staat in dat het in de Bilt op deze dag nog sneeuw is gevallen. Hier lans de oostgrens is op Koninginnedag wel eens wat sneeuw gevallen. Dit was in 1979 en 1982.  In 1993 werd het ruim 27 graden. De koudste 30 april was 1971 met overdag maar 11 graden in de ochtend bijna 5 graden vorst. Op 10 cm boven het gras vroor het toen zelfs 7 graden. Tot morgen, Johan Effing

Op een van koudste plekken in de winter van het noordelijk halfrond is de sneeuw werkelijk als sneeuw voor de zon verdwenen.

  Nieuws over de varkensgriep en de eventuele gevolgen.


De viooltjes zien er dit jaar bijzonder goed uit vooral na de 6.4 mm regen van gisteren.

Meteogram voor Losser 
Vakantie weerwegwijzer voor Losser
Weersvooruitzichten voor Losser (Weeronline)
Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)
14 daagse weersverwachting Enschede   (site buienradar)
Berekening voor de lange termijn Losser   Noorse weerdienst (ECMWF)
Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste uren temperatuur verloop in Nederland. Buienradar  
Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   


Gegevens Weerstation Losser noord op Aweka.

Meer dan 6000 prachtige foto’s over het weer
Fotoalbum Luchtvaartweerwaarnemers Schiphol (Peter de Vries)
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Deutsche Wetter Fernsehen.
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

 

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.

U ziet hier dus geen wolken.

Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.