Weercijfers van Donderdag 04 Juni 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-06-04  
 15.8  
 4.7  
 -0.6  
 10.1  
 regen  
 4.7  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 12
 west
 1016
 1013
 41
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Hebt U de vertaal functie van Google al eens uitgeprobeerd? De kans op een een bui wordt groter.

Losser 4 Juni 2009 08.24 uur.

Of ik me het vanmorgen moeilijk ga maken in dit weerverhaal dat weet ik nog niet. Maar al een paar dagen wil ik er iets over vertellen. Het heeft natuurlijk met het weer te maken en met de automatische vertaling op een van sites van Google.
Vanmorgen kreeg ik een juichmail binnen uit het midden van het land dat het daar had geregend. Het bleek een buienstraat te zijn die deels boven het warme IJsselmeer was ontstaan en naar het zuiden is getrokken. Daarop heb ik op de nieuwste neerslagkaartjes van de WRF er bij gehaald welke een heel grote resolutie hebben. Hierop zijn zelfs deze buienstraten te zien.
Een nieuwere nog nauwkeurige mogelijkheid is dus aan het grote arsenaal van weerkaarten toegevoegd. Wie er iets meer over wil weten en waar ze vandaan komen die kan dat hier vinden. Er is ook nog een site met toelichting in het Engels te vinden. Wie het Engels op de ze site niet helemaal begrijpt die kan nu via het Internet geheel gratis en gemakkelijk vertalen door het adres van deze site naar het vertaal venster van Google te kopiŽren en dan op vertalen naar het Nederlands te klikken. Je krijgt dan binnen enkele ogenblikken een redelijke leesbare vertaling van de in het Engels geschreven website naar het Nederlands te zien. Enkele dagen geleden ben ik deze functie op de site van Google op het spoor gekomen. Het is alleen vreemd dat ik hierover nog nooit iets over deze mogelijkheid in een krant heb gelezen. Vertalen van allerlei talen naar het Nederlands is nu mogelijk voor iedereen die goed met het Internet om kan gaan. Buitenlandse kranten lezen is toch een fantastische mogelijkheid.

De kans op dat er enkele buien ontstaan in de koude lucht lijkt wat groter te zijn worden. Maar veel mm worden hier niet uit verwacht. Meer mm worden er zondag en maandag verwacht door een storing die ons land gaat aandoen. Misschien dat de temperatuur dan enkele graden winst kan boeken. Echt zomerweer heb ik voor de eerste helft van juni, laat ik maar eerlijk zijn, heb ik vanmorgen op de kaarten nog niet gezien. Het is niet anders. Veel succes met het vertalen. Johan Effing


Groot was de opbrengst nog niet. Maar ze zijn weer oogstbaar ondanks de droogte.
Maar we hoeven van nu af niet meer te zoeken naar lekkere aardappelen in een of andere supermarkt.

Meteogram voor Losser 
Tiendaagse verwachting voor Losser en omgeving (Foreca)

Vakantie weerwegwijzer voor Losser
Weersvooruitzichten voor Losser (Weeronline)
Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)
14 daagse weersverwachting Enschede   (site buienradar)
Berekening voor de lange termijn Losser   Noorse weerdienst (ECMWF)
Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste uren temperatuur verloop in Nederland. Buienradar  
Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   


Gegevens Weerstation Losser noord op Aweka.

Meer dan 6000 prachtige fotoís over het weer
Fotoalbum Luchtvaartweerwaarnemers Schiphol (Peter de Vries)
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Deutsche Wetter Fernsehen.
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zevendagenverwachting voor Losser en omgeving

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.