Weercijfers van Zondag 07 Juni 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-06-07  
 16.3  
 8.4  
 7.9  
 11.7  
 4.6  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.7
 helder
 7
 no
 1003
 1003
 59

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Meest bewolkte zondag met wat lichte regen en later op de dag een enkele bui.

Losser 7 Juni 2009 08.39 uur.

Juni is heel anders begonnen dan de meesten van ons hadden gedacht. Tot gisteren was er nog maar 1.7 mm neerslag gevallen. Daar is gisteravond en de afgelopen nacht bijna twee mm bijgekomen. Gistermorgen kwam het voor de derde morgen achter elkaar tot grondvorst op de Vliegbasis Twente. En een 24 uur gemiddelde dat over de eerste zes dagen van de maand op de Vliegbasis maar liefst 2.3 graden onder de normale juni norm van 14.9 graden ligt. In het noorden zijn gisteren bij een collega weeramateur de laagste temperaturen op 10 cm boven het gras gemeten sinds juni 1979 Een zeldzaam koud begin van de zomer van 2009 De komende dagen komt aan deze extreme kou voor de tijd van het jaar gelukkig een eind. Maar een overgang naar echt zomerweer heb ik ook vanmorgen niet gezien. Er zijn wel enkele modellen die een zomerse dag berekenen. Maar aan de ligging van de druksystemen is zodanig dat dit nog geen overgang naar periode stabiel zomerweer tot gevolg zal hebben. Het begint er meer en meer op te lijken dat de eerste helft van uiterst juni wisselvallig gaat verlopen. Heel anders dan in de voorliggende jaren in juni gebeurde toen we al zomerse en af en toe al een tropische dag voorbij kwam.
Of we vandaag de zon nog even te zien krijgen dat moet ik nog zien. Want vanuit het zuidwesten komen dikke pakketen met bewolking op ons af. Hieruit kan vanmorgen nog wat lichte regen motregen vallen. Vanmiddag vanavond worden er enkele buien verwacht waarbij ook een slag onweer mogelijk is. De mensen die de verschillende evenementen in de regio gaan bezoeken doen er dan ook goed aan een paraplu mee te nemen. De komende dagen duurt het wisselvallige en koele zomerweer voort en er zou wel eens flink wat regen kunnen gaan vallen.

Gistermiddag dacht ik een plaatje hebben gemaakt van een perceel snijmaÔs met vorstschade. Maar de schade leek afkomstig te zijn van een onkruidbestrijdingsmiddel dat in de snijmaÔs nog veel wordt gebruikt. Van een van de weergenoten kreeg ik de volgende reactie op de foto. Er wordt bij maÔs gespoten met  Glufosinaat. Dat is troep waar milieuactiegroepen sterk op tegen zijn. Glufosinaat is een alles doder. Alleen de maÔs die wat gemanipuleerd is zou er tegen kunnen. Of dit ook zo is dat weet ik niet. De foto heb ik gemaakt vlak over de oostgrens. Tot morgen, Johan Effing

Fraaie opname tornado VS  (You Tube)

Ook in Rusland komen nu tornadoís voor.

Gisteren heeft een collega weeramateur uit Roodeschool een reeks prachtige plaatjes gemaakt. Bron: Weerwoord - forum

Kou slaat toe in het noorden van het land. Bron: Telegraaf

 

Meteogram voor Losser 
Tiendaagse verwachting voor Losser en omgeving (Foreca)

Vakantie weerwegwijzer voor Losser
Weersvooruitzichten voor Losser (Weeronline)
Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)
14 daagse weersverwachting Enschede   (site buienradar)
Berekening voor de lange termijn Losser   Noorse weerdienst (ECMWF)
Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste uren temperatuur verloop in Nederland. Buienradar  
Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   


Gegevens Weerstation Losser noord op Aweka.

Meer dan 6000 prachtige fotoís over het weer
Fotoalbum Luchtvaartweerwaarnemers Schiphol (Peter de Vries)
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Deutsche Wetter Fernsehen.
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zevendagenverwachting voor Losser en omgeving

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

Testpagina automatisch vertaald uit het Duits met Google.