Weercijfers van Woensdag 15 Juli 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-07-15  
 25.6  
 12.5  
 9.5  
 20.3  
 droog  
 13.1  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 13
 zzw
 1015
 1017
 38
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag en morgen prachtig zomer weer. Vanaf vrijdag zakt de zomer weer terug naar normaal om volgende week weer terug te komen.

Losser 15 Juli 2009 08.28 uur.

Vandaag laten we het eerste deel van de zomer van 2009 al weer achter ons. Bijzonder warm is dit eerste deel niet uit gevallen. Het 24 uur gemiddelde kwam in de buurt van 16 graden terecht. Normaal is dit voor een hele zomer 16.2 graden. Alleen het aantal zonuren komt wel boven ver normaal uit. Normaal schijnt in een zomer bijna 545 uur. Tot gisteren er staan we nu op 314 uur hier moeten we de 10 uur van gisteren nog bij optellen. Voor vandaag en morgen, werd op dit kaartje voor beide dagen rond 22 uur zon berekend, zoals voor onze omgeving op dit kaartje prachtig is te zien. Het is een Duitse berekening voor Gronau dat enkele km ten zuiden van Losser ligt. Het gaat al net zo als vroeger, toen we hier in het grensgebied ook veel naar de Duitse weerberichten luisterden.
Vandaag en morgen blijft de zomer nog bij ons met hoge temperaturen tussen 25 en 28 graden. Het verschil tussen het platteland en de bebouwde kom is op deze beide dag niet groot omdat er net als gisteren nogal wat wind staat.
Vrijdag en zaterdag komen we weer in koelere lucht terecht. Op een van de neerslag kaartjes kwam ik van morgen dit beeld tegen. Hierop is te zien dat er vrijdag weer heel wat regen naar beneden kan komen. Wat daarna volgt is in het weekend een westelijke stroming met vooral langs de kust en de randen van het IJsselmeer flinke buien. Volgende week dan opnieuw een weersverbetering naar misschien wel 25 graden later weer gevolgd door buien en afkoeling. Door het voortdurend wisselen van warm en dan weer wat koeler weer kan het regencijfer voor deze maand steeds verder oplopen. Om dan aan het einde van de maand bijna overal de 100 mm te passeren. Zo lijken we weerkundig gezien bezig te zijn aan een zeer boeiende en zeer groeizame zomer.

Tenslotte heb ik nog een vraagje aan computerexperts of systeembeheerders die deze site bezoeken. Verleden week heb ik de nieuwe versie van het virus programma Kaspersky 2010 op de computer geļnstalleerd. Als ik nu de schijf wil defragmenteren krijg ik een foutmelding dat er in er ergens een beschadigd document op de c schijf waar alles draait aanwezig is. Heb al verschillende tips uitgeprobeerd. Het repareren van de bestanden, foutcontrole en defragmenteren als het virus programma is uitgeschakeld maar de foutmelding blijft komen. Mijn vraag is hoe zou ik dit op kunnen lossen. Heb dit ook aan Kaspersky gemeld maar (nog) geen reactie ontvangen. 
 
Fijne dag en tot morgen, Johan Effing

Afgelopen nacht opnieuw lichtende nachtwolken  ( Bron weerwoordforum)

25 gewonden door bliksem inslag in Oostenrijk


Voor een pakje bloemenzaad van nog geen Euro krijgt men op voedzame grond soms een heel verrassend resultaat.

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Berekening voor de lange termijn Losser   Noorse weerdienst (ECMWF)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Gegevens Weerstation Losser noord op Aweka.

Meer dan 6000 prachtige foto’s over het weer
Fotoalbum Luchtvaartweerwaarnemers Schiphol (Peter de Vries)
Welcome to"Russia's Weatherserver" Server! 
Laagste temperaturen en sneeuwhoogten in Rusland

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.