Weercijfers van Vrijdag 31 Juli 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-07-31  
 21.3  
 8.6  
 5.4  
 15.1  
 droog  
 10.8  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 7
 zzw
 1025
 1023
 40
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag en morgen twee heldere droge dagen. Vandaag vrij warm en morgen zomers warm.

Losser 31 Juli 2009 07.36 uur.

Vandaag sluiten we juli 2009 af. De juiste cijfers heb ik nog niet. Maar uit de berekeningen blijkt dat we een zeer natte, vrij warme, en een boven normale zonnige julimaand achter ons laten. Enkele dagen geleden dacht ik nog dat deze maand ook in de top tien van zonnige julimaanden terecht zou komen. Maar dit haalt de maand net niet. Het is een maand geworden die bijzonder goed in het nieuwe klimaat past. Dergelijk zomermaanden die ten opzichte van normaal te nat te zonnig en te warm waren die kwamen vroeger bij mijn weten nooit voor. Om dit in de klimaatreeks eens uit te pluizen daar zal toch iemand aan te pas moeten komen die beter computeren kan dan ik.
Gisteren is het hier met de buien en de wind erg meegevallen. Het kwam alleen maar tot een paar spatten en een stoot van bijna 15 m.p.s  Kracht 6 harde wind. Ook het buiengebied dat gisteravond Dalfsen de schade veroorzaakte daar hebben we hier niet veel van gemerkt. Wel waren gisteravond in noordwestelijke richting wilde cumulus wolken zichtbaar die prachtig door de zon werden beschenen. Even heb ik nog gedacht om er een plaatje van te maken. Maar hiervoor was het uitzicht vanaf de begane grondniet goed. Om van elke wild uitziende cumulus wolk een plaatje te schieten vanuit het dakraam daar moet hier toch flink voor geklommen worden. Daar moet je dan de energie voor kunnen opbrengen. Toch jammer dat ik het niet even gedaan heb.

Het was al enkel dagen zichtbaar op de kaarten. Het wordt nu toch steeds duidelijker dat we volgende week enkele zeer warme dagen tegemoet gaan. Dit zou dan wel eens de warmste week van het jaar kunnen worden. Omdat er in week 32 vanmorgen al weer depressies in het Noordzee gebied te zien waren. Vandaag en morgen stroomt opnieuw een hoeveelheid heldere en schone lucht over ons land waarin de zon bijzonder veel kan schijnen. Zondag volgt er dan een wat mindere dag. Maandag kunnen we dan misschien aan de warmste week van deze zomer beginnen. Tot morgen, Johan Effing

Beelden schade van windhoos vrijdagavond in Dalfsen Overijssel  (Bron: RTV Oost)

Hoogzomer in de omgeving van het Aralmeer    (
Kazachstan)

Klootschieten in en buiten Twente vroeger en nu.

Programma competitie 2009 2010 (Bron:Kloatscheeters NKB)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Buienradar Weeroline    Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.