Weercijfers van Dinsdag 25 Augustus 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-08-25  
 20.8  
 10.3  
 5.9  
 17.6  
 0.7  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.9
 helder
 8
 zzw
 1018
 1011
 80

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Kans op enkele buien. Misschien dat we vanmiddag de zon nog even te zien krijgen.

Losser 25 Augustus 2009 08.47 uur.

Deze ochtend verliep weer eens heel anders dan op andere ochtenden. Werd een uur later wakker dan normaal, heerlijk. Mijn bril lag niet op de normale plaats. Voor het opstarten van de computer had ik vergeten de netwerkverbinding op te starten. Voor het meten van de neerslag uit de Helmann regenmeter lag de sleutel van de buitendeur ergens anders. De neerslag meting zelf was ook al geen succes want ik kon maar 0.7 mm uit het peilglas aflezen. Want de natuur kan hier wel enkele flinke buien gebruiken.
Augustus is tot nu toe op veel plaatsen aan de droge kant verlopen. Of er vandaag langs de oost grens flink wat regen bij zal komen dat moet ik nog zien gebeuren. Sommige berekeningen gaan uit van waarden tussen vijf en tien mm. Enkele van de berekeningen gaan er ook vanuit uit dat we hier vandaag de zon bijna niet te zien krijgen. Want net langs onze oostgrens trekken vandaag buien gebieden naar het noord oosten.
Het is vandaag dus weerkundig gezien een heel andere dag dan gisteren toen we hier in de bebouwde kom een scherp brandende zo en ruim 29 graden konden noteren. Op de vliegbasis bleef het enkele graden frisser. Maar ook daar een zomerse dag. Het aantal zomerse dagen voor dit jaar is nu naar dertig van deze dagen opgelopen. Een volle maand met zomerse dagen dat gebeurt lang niet in elke zomer.
Klik hier voor de jaaroverzichten van de verschillende elementen van het weer.
De komende dagen blijft de zomer op de licht wisselvallige toer door te gaan. Donderdag misschien weer een zomerse dag. Een pluspunt lijkt me dat er deze week ook nog wel wat mm meters naar beneden kunnen komen.
Voor later volgende week heb ik voor onze omgeving zelfs een toenemende hoge druk invloed gezien. Of het een vervolg krijgt en we een mooie na zomerse periode tegemoet gaan dat zien we de volgende dagen wel. Het ziet er in ieder geval op de heel lange termijn niet slecht uit. Dat is mooi om te weten op een dag die hier wel heel stroef op gang kwam. Tot morgen, Johan Effing

Het weer in Azerbeidzjan tegenstander FC Twente zeven dagen vooruit.

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Buienradar Weeroline    Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.