Weercijfers van Zondag 04 Oktober 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-10-04  
 15  
 4  
 -0.3  
 10.7  
 0.6  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 5.8
 helder
 14
 W
 1006
 1011
 55

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Langzaam iets rustiger en voornamelijk na de middag wat regen. Morgen en dinsdag stijging van temperatuur waarschijnlijk gevolgt door regen en onweer.

Losser 4 Oktober 2009 08.03 uur.

Met enige verbazing heb ik vanmorgen de weerkaartjes bekeken. Want na het onstuimige weer van gisteren en vandaag lijkt de weermachinerie voor onze omgeving snel over te schakelen naar bijzonder zacht oktober weer. Je kunt het vandaag nog niet helemaal geloven dat temperatuur in het eerste deel van de volgende week zomaar omhoog gaat naar 20 graden of nog iets hoger. Toch zijn dit voor oktober geen uitzonderingen. Want in oktober 2006 steeg de temperatuur op 4 dagen en in 2005 en 2001 op negen dagen tot boven 20 graden. Normaal gebeurt dit op 2 dagen.
Woensdag en donderdag krijgen we te maken met een lagedrukgebied dat deze warme lucht naar onze streken voert. Voor deze dagen worden er al enkel dagen fikse hoeveelheden regen verwacht waarbij het zelfs tot onweer zou kunnen komen. De weeramateurs gaan dus een leuk weer weekje tegemoet. Minder goed voor de oogstwerkzaamheden. Maar in de run van vanmorgen waren er na het volgende weekend weer sterke hogedrukgebieden te zien op de kaartjes.
Gisteren lekker waaiweer. Regenen deed het hier niet. Vannacht kwam er 0.6 mm naar beneden. De verwachting dat het grootste deel van deze zondagochtend droog lijkt te gaan verlopen. Zodat de klootschieters hun vierde wedstrijdzondag van dit seizoen bij redelijke weeromstandigheden kunnen spelen. Vlak na het middaguur zou er volgens de berekeningen wat regen kunnen gaan vallen.
Gisteren heb ik mijn 12 jaar oude Deskjet printer 690 van HP vervangen.  Prijs toen 5 a 600 gulden, weet het niet precies meer. Een printertje van Deskjet HP 2660 en vele malen sneller daar komt nu op ongeveer 50 Euro. We zijn er dus met sommige dingen toch wel goed op vooruit gegaan.
Vanmiddag dirigeert onze dochter in Hengelo een concert met de toepasselijke naam "The Storm" Van Hayden. Het is alweer hele tijd gelden dat we haar aan het werk hebben gezien.
Bezoek haar weblog eens hoe ze schrijft over muziek. Me proeft dan hoe een hobby kan samengaan met een beroep. http://www.mariette440.web-log.nl/  
Tot morgen, Johan Effing
zaterdag en tot morgen.

Het kraaien van de haan, kondigt wind en regen aan.

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.