Weercijfers van Dinsdag 06 Oktober 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-10-06  
 18.2  
 9.6  
 8.6  
 13.8  
 2.6  
 regen  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 zonloos
 10
 SSW
 1013
 1009
 89
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Somber weer met weinig of geen zon en zowel vandaag als morgen kans op (veel) regen.

Losser 6 Oktober 2009 08.41 uur.

Vanmorgen ben ik weer eens een uur later wakker geworden dan anders. Hoogst waarschijnlijk zal dit wel aan het weer liggen, nu vandaag zeer zachte uit de subtropen afkomstige lucht over ons heen begint te stromen. Want met somber weer heeft de geest altijd een heel ander gevoel dan wanneer er schone polaire lucht over je heen stroomt. Hier is al veel onderzoek naar gedaan, maar ik heb me er nog nooit in verdiept en kan daar dus niet over mee praten, voelen doe ik het altijd wel. Maar ik denk dat dit gevoel voor ieder mens weer anders is. Ook wil het dan nog wel eens tot rugklachten en andere lichamelijke ongemakken komen. Denk maar een aan het voorkomen van Def föhn in het zuiden van Duitsland als daar het aantal geboorten omhoog snelt.
De temperatuur zal vandaag en morgen dan ook op voor de tijd van het jaar een hoog niveau terecht komen. Het is jammer dat er in deze lucht veel bewolking meedrijft anders zouden we van een paar prachtige oktoberdagen tegemoet gaan.
Voor de aardigheid heb ik maar even de hoogste temperatuur die we hier in het oosten ooit op 6 oktober hebben gemeten opgezocht. In 1961 is het kwik hier langs de oostgrens al een keer opgelopen naar 24 graden. Deze temperatuur halen we ook morgen niet, alsnog iets zachter wordt dan vandaag. Want de verwachting is dat er de flink wat regen naar benden zal komen. Het zal me benieuwen of de neerslag prognoses voor vandaag en mogen een beetje uitkomen. Nu er door de meeste weerbedrijven de dubbele cijfers hebben berekend. Dus vandaag en ook morgen geen weer om het weerstation even te gaan verplaatsen. Want door het kappen van enkele bomen in de tuin van de buren kan ik het weerstation wat vrijer opstellen.
 
Gisteren kwam ik op een link terecht waar de neerslagcijfers staan van de catastrofe die zich deze weken op Palermo Sicilië heeft voorgedaan. Volgens de registratie van het station zou daar de laatste weken 1188 mm naar benden zijn gekomen. Op 16 september zou er in een dag bijna zelfs 500 mm zijn gevallen. Maar deze uitslag zou waarschijnlijk door een fout volgens Jan Visser in de software zijn gekomen. Of ze er ooit achter zullen komen hoeveel daar naar beneden is gekomen dat betwijfel ik. Tot morgen, Johan Effing
Filmpje van opkomende vloed op de kwelder Ameland (23 schapen verdronken op Ameland)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.