Weercijfers van Woensdag 11 November 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-11-11  
 9.1  
 6  
 5.4  
 7.5  
 7.6  
 regen  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 zonloos
 8
 SW
 1007
 1008
 80
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Tot het middaguur nog regen, daarna waarschijnlijk droog.

Losser 11 November 2009 07.58 uur.

Er zijn ochtenden dat ik het weerpraatje al voor achten heb gepost. Vanmorgen moet ik er nog aan beginnen het te schrijven. Goed uit slapen is ook wel eens een keer heerlijk. Het eerste wat ik vanmorgen gedaan heb na het ontbijt IS de gang maken naar de regenmeter. Daar heb ik opnieuw een flink aantal mm uitgehaald. Door de 6.8 mm was de novembersom vanmorgen opgelopen naar 48.3 mm Na zoveel regen in deze nog maar amper 11 dagen oude november maand heb ik maar even de natste en droogste november maand opgezocht. De meeste november regen viel erin 1944 met 166 mm . Voor de droogste novembermaand staat hier 11 mm in het archief in 1920 en voor november 1978 14 mm . Dit was de maand die aan de winter voor af ging met de twee zware sneeuwstormen in het noorden van Duitsland. En met die geweldige kouinval rond de jaarwisseling. Hier keek ik vanmorgen toch wel een beetje verbaast van op, nadat je een maandverwachting had bekeken die zelfs tot begin december de temperatuur bijna niet ondernul laat komen. 
Met het lange doorslapen van vanmorgen gaan zich ook grote verandering voltrekken in de luchtdruk verdeling. De hoge druk gebieden in het hoge noorden verdwijnen volgens de kaarten van vanmorgen. Blikvanger wordt de komende tijd een groot lagedrukgebied ten westen van Ierland. Hierdoor komt er een zeer lange en sterke zuidwestelijk stroming op gang wat kenmerkend is voor de zeer zachte winters in west Europa. Misschien staan we de komende dagen wel aan het begin van een lange periode met zeer zacht weer. Want het zal niet de eerste keer zijn dat na veel regen in het koude seizoen dit wordt gevolgd door een heel andere drukverdeling op de kaarten. Waarop zo lijkt het nu een beetje, november wel eens naar de natte en zachte kant zou kunnen uitvallen. Tot morgen, Johan Effing  

Berekening neerslag animatie boven Europa t/m 13 november (Hirlam)

Al richting -50 op enkele stations in SiberiŽ?

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.