Weercijfers van Donderdag 12 November 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-11-12  
 9.4  
 3  
 1.1  
 6.6  
 1.7  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.2
 helder
 9
 SSW
 1006
 1008
 86

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vooral vanmorgen enige tijd regen. Ook de komende nacht en morgenmiddag wordt er regen verwacht.

Losser 12 November 2009 08.04 uur.

Over het weer bij ons is vanmorgen niet zo veel te vertellen. We hadden pech dat juist de afgelopen nacht ons enkele opklaringen passeerden. Vanmorgen was zelfs in zuidelijke richting de maan even te zien. Maar deze heldere momenten waren niet voldoende om de temperaturen beneden het vriespunt te doen dalen. Ook op tien cm boven het gras niet. Het zou best kunnen dat een vroege vogel die al vroeg het veld is ingegaan op beschutte plaatsen hier en daar wat ijs op het gras zou zijn tegenkomen.
In de eerste ochtend uren krijgen we te maken met een front dat de voorste begrenzing van wat zachtere lucht. Hieruit kan het straks enkele uren gaan regenen. Als de berekeningen over de treksnelheid van het front juist zijn dan kunnen we een droge donderdag middag tegemoet zien. Dit is dan weer een meevaller. Het zou kunnen dat we nog een heel kleine knipoog van de zon te zien krijgen. Morgen lijkt het met de zon ook al niets te worden en als de berekeningen een beetje uitkomen, krijgen we ook dan de zon niet te zien, waarbij het vooral na de middag lijkt gaan regenen. De zon heeft tot gisteren deze maand nog maar 14 uren geschenen. We lijken dan ook een sombere maand tegemoet te gaan. Normaal schijn de zon in november bijna 58 uur. De meeste zon werd hier in november gemeten in 1989 met 96 uren zon en de minste in 1987 met 22 uur. Kolom helemaal rechts op deze pagina.
Op 12 november gaan mijn gedachten altijd terug naar 1965 toen de wijk het Mekkelholt in aanbouw was. Door de grote woningnood was ik toen werkzaam op een bouw van ruim 400 woningen. Niemand hield er toen rekeningen mee dat Koning Winter op 12 november al genadeloos zou kunnen toeslaan. Op zondagavond stelde zich boven noord west Europa plotseling een lange oostelijke stroming in. In de lange heldere nacht die er op volgde daalde de temperatuur bij een krachtige oostenwind tot meer dan 5 graden onder nul. Het was die maandagmorgen een bizar gezicht dat alles plotseling bevroren was. 14 dagen hebben we toen in het vorstverlet gelopen. Dit tot grote vreugde van het thuisfront. Het was een bijzonder gezellige tijd toen de kinderen nog klein waren. De winter die erop volgde was koud. Maar tot strenge vorst kwam het bijna niet. Het ijzelde in deze winter vooral in januari en februari. Een winter met veel kwakkelweer om nooit weer te vergeten. Tot morgen, Johan Effing

Russische wolken atlas, zeer uitgebreid.

Gemiddeld 40 graden vorst in Verhojansk de laatste week

Opnieuw erg koud op Groenlandse ijskap.

Geen vorst op Spitsbergen maar regen.

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.