Weercijfers van Zaterdag 14 November 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-11-14  
 15.5  
 11.5  
 10.7  
 13.3  
 0.2  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 1.5
 helder
 18
 S
 1003
 1005
 74

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Bijzonder zacht en veel wind. En maar een kleine kans op een bui.

Losser 14 November 2009 08.45 uur.

Het gebeurd in het najaar wel eens vaker dat op de temperatuur op Vliegbasis Twente iets hoger uitkomt dan in de bebouwde kom. Twente gistermiddag 16 graden Losser 15.8 graden. Het is maar 0.2 graden verschil maar opvallen deed het wel. In Brabant is het gistermiddag hier en daar zelfs 17 graden geworden. Een dagrecord was het nog niet want voor 13 november 1938 staat hier 17.3 graden in het archief. Ook de afgelopen nacht ook ongewoon hoge temperaturen. In Brabant en sommige gedeelte van Zeeland, is de temperatuur de afgelopen nacht niet eens onder 15 graden gekomen. Voor de aardigheid heb ik vanmorgen ook de hoogste minimum temperatuur even opgezocht van 14 november, deze bedroeg 13.1 graden in 1938 En in 1897 zelfs 19.7 graden. Maar het was wel weer opvallend hoe gemakkelijk deze hoge waarden werden gehaald.
Vreemd was dat op een professionele site gistermiddag zelfs het weercijfer 2 werd weergegeven. (Weeronline) Of dit automatische gegenereerde berichten zijn dat weet ik niet maar hier klopt natuurlijk niets van. Leuk om dit eens in de gaten te houden.
Voorlopig houdt de aanvoer van bijzonder zachte lucht aan, waarbij het hard kan waaien. Verwacht wordt dat regenbuien vandaag meest ten westen van ons voor bij trekken. Ook morgen lijkt dit ook min of meer het geval te zijn. We gaan afgezien van de wind hierdoor toch een heel redelijk weekend tegemoet. 
We kunnen op de weerkaarten nu al bijna tot in december kijken. Maar kaarten waar patronen op te zien zijn naar kouder weer heb ik niet gezien. Sterker nog, het voor het volgend weekend komt er misschien opnieuw hoeveelheid boterzachte lucht op ons af. In het midden van de volgende week zou er flink wat regen kunnen vallen. En er zou zo maar een drukverdeling uit kunnen groeien dat het zo maar even zou kunnen gaan stormen.
Vandaag breng ik samen met Paul Scholten een bezoek aan MeteoConsult in Wageningen. Het is van de weinige weerbedrijven die samenwerkt in een project met weer weeramateurs. De komende dagen zal hierover op de site van MeteoConsult denk ik wel wat aandacht aan worden geschonken. Fijne dag en tot morgen.  

November met zijn regenvlagen , brengt verkoudheid jicht en andere plagen.

In St. Petersburg, de bomen buigen onder het gewicht van de sneeuw

IJs op Groenland smelt sneller   (Bron: Volkskrant)

Kerstmis Forecast 2009  Glazenbol verwachting uit Engeland!!


Temperaturen vanmorgen in Nederland.

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.