Weercijfers van Zondag 15 November 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-11-15  
 12.3  
 7.1  
 5.6  
 9.9  
 1.6  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.8
 helder
 14
 SSW
 1011
 1010
 82

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vooral vanmiddag wat lichte regen of een bui. Vooruitzichten, het blijft zacht met flinke neerslagkansen.

Losser 15 November 2009 08.34 uur.

Nu de maand nog maar halverwege is begin ik me af te vragen of november 2009 ook een van de zachtste november maanden gaat worden ooit. Gisteravond na het invoeren van de waarnemingen stond de maand al op de vierde plaats en hoeft nog maar 0.5 graad goed te maken op november 1938. Met de bijna eindeloze reeks zachte november dagen nog in het verschiet zou dit best nog eens kunnen gaan gebeuren. Vooral het volgende weekend lijkt er weer een nieuwe golf van boterzachte lucht op ons af te komen. Eerst tegen het einde van de maand zien we in de EPS pluim de temperaturen wat omlaag gaan.
Toen ik gisteren thuiskwam van een dagje  MeteoConsult in Wageningen dan ben je toch tevreden dat de neerslagverwachting voor langs de oostgrens prima is uitgekomen. Er zat maar 0.2 mm in de Helmann regenmeter. Terwijl we vanmorgen op weg naar Wageningen nog door een felle bui van het koufront zijn heen gereden. Paul Scholten had me uitgenodigd om hem als introducť te vergezellen. Leuk was het om daar een stel oude bekenden tegen te komen die daar een baan hebben gevonden in hun passie, het weer.
Ongeveer 80 weer waarnemers uit Nederland en BelgiŽ waren door MeteoConsult uitgenodigd om over hun gezamenlijke project Het Weer Actueel  te praten. Hier zal denk ik vandaag of morgen wel een artikel over op de site van MeteoConsult verschijnen. Weerstation Losser doet hier niet aan mee het weerstation van Paul Scholten in wel bij dit netwerk aangesloten. Ik hoef er persoonlijk niets meer bij te hebben. Het weerstation en de site werken prima en ik heb door bijna heel mijn leven met het weer bezig te zijn een geweldig netwerk en een schat aan ervaring opgebouwd. Ook het KNMI lijkt volgens hen een onderzoek te gaan opstarten over het stadsklimaat. Weeramateurs kunnen hierbij een grote rol gaan spelen.
Vanmorgen heb ik uit het verre Sakhalin eiland voor de kust van oost SiberiŽ een leuk plaatje binnen gekregen van Bert de Jonge om zoals hij dat schrijft ons de sfeer van winterweer wil laten proeven. Bert is nu aan zijn laatste sessie bezig. Op 19 december zit zijn werk er daar op en komt hij voorgoed terug naar Nederland. Nog allemaal een fijne zondag en tot morgen. Johan Effing
 

Weerwaarnemers van Het Weer Actueel bijeen in Wageningen

Storm in Engeland

Russische Beer wordt steeds verder teruggedrongen

In Taimyr zomertemperaturen????

14 daagse verwachting Alice Springs AustraliŽ

IJs op Groenland smelt sneller   (Bron: Volkskrant)

Kerstmis Forecast 2009  Glazenbol verwachting uit Engeland!!

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.