Weercijfers van Zaterdag 13 Februari 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):
Sneeuwdek 07 uur (mm):

 2010-02-13  
 -1.2  
 -4.2  
 -4.5  
 -2.6  
 0.3  
 sneeuw  
 2  

  Sneeuwdek 19 uur (mm):
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 2
 zonloos
 7
 N
 1015
 1015
 79
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Voor het gevoel iets minder koud. Maar er blijft een kans dat er vandaag ook weer sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen.

Losser 13 Februari 2010 08.18 uur.

Gisteravond begon het opnieuw in de avonduren te sneeuwen. Er viel dit keer niet zoveel, in gesmolten toestand misschien enkele tienden van mm maar het bekende wel de 36e dag met sneeuwval van deze winter. De winter van 2010 staat nu op een zesde plaats wat het aantal sneeuwdagen aangaat. Lijstaanvoerder is nog steeds 1979 met 44 sneeuwdagen. Wie het lijstje met aantal sneeuwdagen van de winters eens wil bekijken die kan hier klikken. Deze winter lijkt het in zich te hebben om het record uit1979 misschien wel te evenaren. Want deze vuile winter lijkt nog lang geen afscheid van ons te nemen met winterse neerslag. Want door sterke luchtdruk stijgingen boven Groenland en het poolgebied lijken depressies zich nu ten zuidwesten van de Britse eilanden te gaan ophouden. Hierdoor gaat bij ons begin volgen week de wind uit zuiden tot zuidoosten waaien. Vanmorgen was ik toch wel een beetje verrast uit deze aanvoelrichting  zeer lage temperaturen te zien. Klik hier maar eens voor een van die kaartjes voor het Alpengebied. Mensen die op wintersport gaan in die gebieden doen er dus goed aan een extra trui mee te nemen.

Bij ons gaat de koude noordooster er uit en wordt morgenacht kans op nachtelijke opklaringen groter. Het zou dan gemakkelijk 10 graden of nog meer kunnen gaan vriezen. Deze winter haalt werkelijk bijna alle scenario’s uit de kast om de winter zo lang mogelijk te laten duren

Gisteren heb ik in de volkstuin even gekeken hoe ver de vorst in de grond zat. Zoals ik dat vroeger ook voor Jan Pelleboer ook wel eens gedaan heb Het viel reuze mee, hoogstens 7 a 8 cm . Vroeger aan het einde van de zeer strenge winters zat de vorst wel een 40 cm of nog dieper in de grond. Het duurde dan een week of nog veel langer dat iedereen weer aan het werk kon. De prei in de volkstuin lijkt overigens goed te overwinteren maar deze kan nu niet geoogst worden.

Gistermiddag heb ik op de ijsbaan in De Lutte weer eens even op het ijs gestaan. Maar ik had toch niet het verlangen de schaatsen onder te binden. Het viel me daarbij op dat het ijs van prima kwaliteit was maar de publieke belangstelling viel me bijzonder tegen in een gemeente waar de strijd om een nieuwe ijsbaan nog altijd in volle gang is. Tot morgen, Johan Effing

Weersvooruitzichten voor Vancouver komende 14 dagen

Weer met de 4 carnavals dagen vanaf 1970

Is februari guur en koud , dan komt er een zomer waarvan je houdt.

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser pronose   Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.