Weercijfers van Woensdag 17 Februari 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Sneeuwdek 07 uur (mm):
Sneeuwdek 19 uur (mm):

 2010-02-17  
 3.3  
 -6.3  
 -7.2  
 -1.4  
 droog  
 3  
 2  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 5
 helder
 6
 ENE
 995
 992
 57
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Aanvankelijk nog koud. Later een winters zonnetje en temperatuur boven het vriespunt. Vanvond een opkomende neerslagkans en gevaar voor gladheid.

Losser 17 Februari 2010 08.07 uur.

Ook de afgelopen nacht toch nog weer matige vorst waarbij het op viel dat het hier tussen de woningen net iets kouder werd dan op de Vliegbasis. Daar vanmorgen -6 graden en mijn Vantage Pro registreerde op het zelfde tijdsip om 0700u -6.7 graden. Dit verschil zien we wel vaker als de wind uit de het zuid zuidoosten waait en dat daar lucht wordt aangevoerd uit de omgeving van Enschede die net iets warmer is dan op het platteland. Dit betekende het 21e etmaal van deze winter met matige vorst Het grootste aantal sinds de winter 1995- 1996

Of de winter nu voorgoed afscheid gaat nemen daar is het nog iets te vroeg voor. Maar vrijwel alle pluimen die ik vanmorgen heb gezien gaven aan dat het met de kou een heel stuk minder gaat worden. En de kans is dan ook groot in het weekend alles weer groen is. Of dan ook de buiten sporten ook weer vol aan de bak kunnen dat weet ik. Een voordeel is wel dat de vorst niet zo diep in de grond zit als na andere koude of strenge winters. Een harde zuidwesten wind met temperaturen van tegen de tien graden aan die de velden snel droog zouden kunnen blazen zo als dat vroeger ook wel is gebeurd dat zie ik deze keer niet gebeuren omdat de bovenlucht voorlopig koud blijft. Daardoor zou de neerslag in het weekend toch nog weer gedeeltelijk als winterse neerslag naar beneden kunnen komen.

Op de zuidelijke plekken van de weerkaarten zien we het voorjaar al verschijnen. In het zuiden van Spanje heb ik temperaturen gezien die richting 20 graden gaan. Op het uiterste zuidoosten van de Europese weerkaart blaast de Sirocco vandaag en morgen zeer warme woestijnlucht naar het noorden. In Cairo stijgt de temperatuur hierdoor tot boven de 30 graden. Zulke verschijnselen doen daar in het prille voorjaar vaker voor als depressies in de Middellandse zee naar het oosten trekken. Hoogste temperatuur op 17 februari ooit gemeten bedroeg 18 graden in 1961 en de laagste ooit op deze dag gemeten -17 graden in 1929. Tot morgen, Johan Effing

Nog steeds ruw weer op La Palma

Weersvooruitzichten voor Vancouver komende 14 dagen

Weer met de 4 carnavals dagen vanaf 1970

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser pronose   Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.