Weercijfers van Donderdag 11 Maart 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Sneeuwdek 07 uur (mm):
Sneeuwdek 19 uur (mm):

 2010-03-11  
 6.1  
 -1.9  
 -2  
 1.9  
 droog  
 resten  
 resten  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 5.1
 helder
 9
 N
 1021
 1017
 62
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Nog steeds veel te koud voor de tijd van het jaar. Na vandaag iets minder koud maar de kans op wat neerslag wordt dan groter.

Losser 11 Maart 2010 08.16 uur.

Vanmorgen heb ik even moeten zoeken hoe aan dit weerpraatje te beginnen. Want na het plotselinge verdwijnen van de bekende weersite Meteonet.nl voorheen de Weercourant ging daar even mijn aandacht naar uit. Over dit verdwijnen, is hier werkelijk een waterval aan berichten binnengekomen. De site Weercourant was in de jaren 90 zijn tijd ver vooruit. Iedereen die toen al via Windows 95 het internet op kon had deze site in de favorieten staan. Zelfs wat nu de grote weerbedrijven zijn, maakten toen veel gebruik van de site die door een paar weeramateurs van het eerste uur werd gerund. Tegenwoordig trekken de grote weerbedrijven in Nederland met hun grote sites de meeste bezoekers naar zich toe. Wat er met het historische deel van de site gaat gebeuren wat bijzonder veel educatieve waarde had dat is nog niet bekend. De site is kopje onder gegaan zo zeggen de beide weeramateurs dat deze niet meer aan de eisen van deze tijd voldeed en dat ze er geen tijd meer voor hadden deze van nieuwe informatie te voorzien.

Wat was het gisteren ondanks dat de zon scheen een schandalig koude dag voor het gevoel. De lichte vorst van de afgelopen nacht is al weer de 72 vorstdag van dit koude seizoen. Hoe dit er uit ziet t/o/z van andere jaren hiervoor kan men hier klikken. De sneeuwresten die hier nog volop in de bosrijke omgeving liggen willen maar niet verdwijnen omdat het dauwpunt nu al dagen achtereen onder het vriespunt licht.

Vandaag drijft er met een noordenwind veel Noordzee bewolking over. Daardoor kan, omdat de zon bijna niet meedoet de temperatuur niet boven de 5 graden uitkomen. Een pluspunt is dat het droog blijft. Na vandaag draait de wind meer nog meer naar westelijke richtingen omdat het koude hoog zich steeds verder terugtrekt op de oceaan. Veel zachtere lucht kan ons hierdoor nog niet bereiken. Wel storingen die wat regen kunnen brengen. Maar geen grote hoeveelheden. De kachel moet voorlopig nog wel even blijven branden. Want echte lente temperaturen heb ik nog niet gezien voor onze omgeving. Tot morgen, Johan Effing

 

Schnee und Kälte in Italien und Spanien  Bron: Weergenoten

Regio's van Rusland bereiden zich voor het voorjaar van overstromingen

Paarse sneeuw in Rusland

Aarde vanuit de ruimte: Icebreaker evenement

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser pronose   Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.