Weercijfers van Woensdag 24 Maart 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-03-24  
 19.6  
 6.5  
 5  
 12.8  
 droog  
 7.6  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 8
 SE
 1012
 1006
 63
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Prachtige lente dag. Morgen ook eerst nog vrij zacht later op de dag kan er een bui vallen en gaat de temperatuur iets naar beneden.

Losser 24 Maart 2010 08.16 uur.

Aan de bijnamen van de dagen lijkt weer iets nieuws te zijn toegevoegd, korterokjes dag. Maar dan moet de temperatuur vandaag wel voor het eerst dit jaar boven de 20 graden uitkomen. Of dit wel gaat gebeuren daar heb ik toch wel wat twijfels over omdat er vandaag nogal wat bewolking aanwezig is in de hogere regionen van de atmosfeer. 
De regionale omroep heeft hier vandaag zelfs een kleine prijsvraag over uitgeschreven waar deze temperatuur als eerste in de regio gehaald zal worden. We blijven vandaag het het een en ander daarom met belangstelling volgen. Mocht u geen elektronisch weerstation in uw omgeving hebben dan is er de mogelijkheid om even op het weerscherm van weerstation Losser te kijken. Hier staat zelfs het tijdstip aangegeven wanneer de hoogste temperatuur is gemeten.
Wat velen misschien nog niet door hebben mocht het front dat een weersverslechtering gaat brengen iets vertraagt gaan trekken dan zouden we misschien morgen ook richting 20 graden  kunnen gaan. Met het oude meteoprogramma heb ik vanmorgen alle twintig plussers die hier ooit op 24 maart zijn gemeten uit het archief gehaald.


Op het ogenblik heb ik een antiek beeldscherm achter de computer hangen omdat het oude na vijf jaar trouwe dienst het had begeven. Hier moet je eerst heel erg aan wennen.
Gisteravond heb ik nog alle bestanden bij kunnen bijwerken. Dan zien we dat het langjarig gemiddelde van deze maand nu op 4.2 graden staat. Maart moet nog ruim een graad goed maken om op het normale maand gemiddelde van 5.3 graden uit te komen.
 
Vandaag ga ik lekker van het mooie weer genieten. Want het lijkt er op dat in het weekend de kraag weer hoog op moet en de paraplu weer voor het grijpen moet liggen. Tot morgen, Johan Effing

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.


Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser pronose   Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.