Weercijfers van Donderdag 15 April 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-04-15  
 15.6  
 1.9  
 0.1  
 8.7  
 droog  
 13  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 11
 N
 1019
 1017
 29
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Ook vandaag een zonnige schrale dag met een sterk drogende noordooster. Na vandaag iets frisser en koudere nachten.

Losser 15 April 2010 07.59 uur.

Vandaag schijven we alweer 15 maart 2010 en hebben klimatologisch gezien de helft van de lente er alweer bijna opzitten. Nu kan ik vanavond het wel even gaan uitrekenen hoe het langjarig gemiddelde er voor staat van deze lente maar dit is niet nodig, want maart is iets te zacht verlopen en ook de eerste heft van deze maand is boven het langjarig gemiddelde uitgekomen. De lente ligt dus goed opkoers en vooral de laatste dagen hoeven we niet te klagen over het weer. Want gisteren steeg in de bebouwde kom het kwik opnieuw tot boven 15 graden. Na vandaag wordt het wat frisser en vooral de nachten worden weer wat kouder omdat een Groenlands hogedrukgebied weer wat koudere lucht naar ons toe blaast

Vanmorgen heb ik even getwijfeld of ik het zou noemen, want gisteravond heb ik voor Koninginnedag temperatuur kaarten gezien van boven 20 graden. Omdat deze vanmorgen weer te zien waren noem ik het dan toch maar even. Wie weet misschien is de weerkaart dan helemaal veranderd met een hogedrukgebied boven centraal Europa waardoor er dan een zuidelijke stroming komt te staan. We gaan het volgen of deze verandering er ook echt aan zit te komen. Het zou prachtig zijn dat we de schrale noordelijk aanvoer kwijt raken en er een wat groeizamer weertype voor in de plaats komt.

Gistermiddag ben weer eens met de laptop naar een andere dokter geweest. Want ik kan nog steeds de C schijf met Windows niet defragmenteren. Krijg nog steeds een foutmelding van Kaspersky het virus programma, dat er een bestand is beschadigd is. In de veilige modus lukte het wel maar dit is toch niet de bedoeling. Want dan worden verschillende bestanden niet gedefragmenteerd. Ik heb het advies gekregen een van service pakketten van Windows te instaleren die nog niet op de laptop staan. Ben benieuwd!
Samen heb ik enkele uren gezellig met een lid van de helpdesk van het Seniorweb achter de computer gezeten. Het bleek dat je dan toch weer veel van elkaar kunt leren. Bij het Seniornet kent men blijkbaar de translate dienst van Google nog niet. Sommigen doen hier wat lacherig over omdat zinnen dan niet goed lopen of vele andere talen kennen. Maar voor mij en vele anderen waar ik reacties van heb gekregen via mijn website is er toch een wereld opengegaan dat je dan zomaar een willekeurige vreemde taal een beetje kunt lezen en begrijpen. Ben dan ook van plan een berichtje sturen naar de redactie van het Seniorweb. Dan kunnen ze dit eens een keer gaan behandelen in het lijfblad Enter van deze club. Tot morgen, Johan Effing
 

Vulkaanas boven Europa met twee kaartjes (Bron: Noorse weerdienst)

Met een duidelijk animatiefilmpje (Bron:Noorse weerdienst)

Google nieuws over aswolk vulkaan op IJsland

Video vulkaan uitbarsting IJsland

De zon is weer goed op dreef!!

Davis Vantage Vue test weerstationin detail (duits)

Groot Russisch artikel over klimaatverandering  (Google translate inschakelen dan is het prima te lezen)

Groot artikel op Wunderground over komende orkanen seizoen (Engels)Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.


Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.