Weercijfers van Dinsdag 20 April 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-04-20  
 13.8  
 2.2  
 -1.9  
 7.9  
 droog  
 5  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 16
 W
 1011
 1011
 33
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag morgen en donderdag te koel voor de tijd van het jaar met kans op een bui. In het weekend opnieuw lenteachtig.

Losser 20 April 2010 08.17 uur.

Vanmorgen heeft het voor het eerst sinds lange tijd op enkele plekken in Nederland weer eens wat geregend. De laatste meetbare neerslag kwam hier naar beneden op 8 april en viel toen 4 mm . Een echte droogte periode is het nog lang niet wat dan mag er in 20 dagen geen meetbare neerslag vallen. De laatste keer dat dit gebeurde was in april en begin mei 2007 Deze droogte periode had een lengte van 29 dagen. Iedereen dacht toen dat er een hete en zeer droge zomer op zou volgen maar dit gebeurde niet. Het was wel de langste droogte periode ooit gemeten in 29 dagen heeft het toen niet geregend. Het begint er sterk op te lijken dat deze periode niet uitgroeit naar een echte droogte periode want morgen en vooral donderdag zou het tot een bui kunnen komen. Een enkele berekening heeft voor zondagavond 7 mm in de berekening staan. Dit zou dan jammer zijn, want juist in het weekeend als de voetbal kampioen van Nederland bekend wordt lijkt het voluit 20 graden te worden. Het kan een ongekend feest worden als de uitslag gunstig voor Twente uitvalt.

Gisteren hebben we bezoek gehad van familie Bert de Jonge uit Purmerend die in Losser een T-shirt kwam afgeven dat hij voor mij tijdens zijn laatste verblijf op het Sakhalin eiland (SiberiŽ) had meegenomen. Met Bert ben ik in contact gekomen omdat hij daar voor Shell 700 km lange olie en gasleiding met tussen stations voor Poetin moest helpen opstarten. Hij vroeg mij via Internet nadat hij daar in de wildernis werd gedropt enkele links op te zoeken over het weer in dat gebied. Dit was natuurlijk voor mij geen probleem. Het is een contact geworden dat drie jaar heeft geduurd. Over het weer daar heeft hij mij honderden plaatjes gestuurd soms genomen bij temperaturen van meer dan 30 graden onder nul. Met zijn werk in de ijswoestijn heeft hij een mooie Porsche overgehouden. Een jongensdroom is daardoor voor hem in vervulling gegaan.

Hieronder nog een keer de links naar de plaatjes van het Sakhalin eiland die Bert tijdens zijn driejarig verblijf naar Losser heeft opgestuurd. Het ligt in bedoeling om hun een keer in Purmerend op te zoeken want deze zomer gaan ze hun huis verbouwen. Over de afwerking van wanden en plafonds heb ik hun gisteren met hun een hele poos van gedachten gewisseld. Tot morgen, Johan Effing

Geweldige foto reportage uit IJsland

Duidelijke webcam beelden IJslandse vulkaan

Gevolgen vulkaanuitbarstingen honderden jaren geldenWebcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.


Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.