Weercijfers van Maandag 03 Mei 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-05-03  
 11  
 6.2  
 6  
 7.5  
 droog  
 0.6  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 8
 N
 1008
 1013
 69
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Veel te koud voor de tijd van het jaar en vanmiddag nog kans op wat lichte regen.

Losser 3 Mei 2010 08.26 uur.

Bijna 10 jaar na de vuurwerkramp is er in Enschede gistermiddag na de overwinning van Twente een grandioos voetbalfeest in Enschede losgebarsten zoals de stad nimmer heeft meegemaakt. Je werd er bijna emotioneel van om je tussen de feestende menigte op de Oude Markt te begeven. Werkelijk iedereen was uitzinnig van vreugde. In de stromende regen werd je als oudere gewoon door jonge mensen omhelsd. Stond daar met mijn Friede met de paraplu omhoog terwijl de jongeren in een kring al zingend om je heen dansten. Een heel bijzondere ervaring. Lang hebben we het op de Oude Markt uitgehouden. We hadden graag elders in stad  nog een kijkje willen nemen maar er was geen doorkomen aan. De regen kwam werkelijk met bakken uit de lucht. Maar bijna niemand die zich hier wat van aantrok. Thuis gekomen in Losser zat er maar 3.7 mm in de regenmeter. Het lijkt er een beetje op dat er op de feestende menigte heel wat meer mm naar beneden zijn gekomen dan in Losser. Omdat er in de binnenstad voor zover ik weet geen regenmeters staan zullen we dit denk ik nooit aan de weet komen.

Ook vandaag duurt het veel te koude mei weer voort waarbij de zon maar heel weinig kansen krijgt om het een beetje behaaglijker te maken. Bovendien kan het regengebied dat gisteren het feest toch een beetje heeft verpest over onze omgeving naar het oosten wegtrekken. De rest van de week blijft deze ongewone weersituatie in grote lijnen bestaan. In de nachten kan de temperatuur als het opklaart zelfs dicht bij het vriespunt uitkomen.

Van het Amerikaanse weermodel Freemeteo heb ik vanmorgen een schermafdruk gemaakt. Want dat had vanmorgen opnieuw sneeuw in de verwachtingen staan. Het wordt nu wel bijna duidelijk dat er daar met de berekeningen iets mis gaat. Misschien dat het model zo geprogrammeerd is dat Losser in de Ardennen ligt want daar hebben ze in de hogere regionen wel kans op meisneeuw. Want de Freezing Level ligt op vrijdag boven onze hoofden op 800 meter terwijl een 100 km oostelijker dit op 2200 meter komt te liggen. Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen. Nog fijne dag en tot morgen. Johan Effing

Link naar artikel Open dag MeteoConsult


 

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.


Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.