Weercijfers van Zondag 30 Mei 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2010-05-30  
 17.4  
 7.5  
 6.4  
 12.1  
 16.7  
 regen onweer  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 1.7
 helder
 14
 W
 1003
 1003
 82

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vanmiddag flinke buien. Vanaf morgen flinke weersverbetering en de kans op een bui of regen neemt af.

Losser 30 Mei 2010 08.36 uur.

Het is natuurlijk even wennen om van een nieuwe computer met nog al wat nieuwe programma’s het weer uit Losser te blijven verzorgen. De overstap met behulp van de webmaster verliep sneller dan ik had verwacht. Met behulp van de netwerkverbinding is het hele archief van de Vatage Pro en het Weatherlink programma in een keer over gezet. We hadden alles weer vrij snel op zijn plaats staan. Alleen het importeren van E-mail adressen dat is nog niet helemaal gelukt. Daarom heeft een groep van 39 belangstellenden die elke avond een bericht van mij krijgen dit niet ontvangen. Ik begin nu toch een beetje te twijfelen of ik er wel mee door zal gaan. Want ik zou ook mijn weerverhaal ook na de avond waarnemingen op de website wat op kunnen frissen. Hier wil ik toch nog eens goed over nadenken omdat je aan het eind van de dag niet meer zo helder bent.

Heel wat bezoekers hebben de afgelopen dagen gereageerd om toch maar vooral door te gaan met het schrijven van dit weerverhaal. Voorlopig kan ik ze geruststellen want ik vind het heerlijk om morgens eens stukje te schrijven. Vooral nu ik kan schrijven dat in de tweede helft van de nieuwe week misschien de zomer in aantocht is. Want ik heb vanmorgen een heel optimistische pluim gezien.

In midden Europa de Balkan en het Alpengebied worden ook volgende week zondvloedachtige regens verwacht. Het peil in de rivieren lijkt daardoor voortdurend aan de hoge kant te blijven.

Bij ons lijkt het weer vandaag heel erg me te vallen. Hier langs de oostgrens is nog maar een licht buitje naar beneden gekomen van nog geen 2 mm. Maar ik denk ik dat er vandaag toch nog wel een paar fikse buien naar beneden kunnen komen.

Een plaatje heb ik vandaag niet, want onder Windows 7 kan ik nog geen plaatjes uit mijn 9 jaar oude digitale kamer importeren. We hebben verschillende download van Canon uitgeprobeerd maar de goede hebben we nog niet gevonden. Hier moeten we maar eens een berichtje over naar Canon sturen. Het zou wel kunnen met Cardreader writer maar dit is veel te omslachtig omdat dan ik iedere keer de kaart uit de camera moet halen. Zo zie je maar weer dat elke verandering nog lang geen verbetering is. Tot morgen, Johan Effing 

Voor het eerst in maanden flink wat regen 16.8 mm. De buien gingen hier gepaard met onweer en flinke windstoten tot bijna 13 mtr. per seconde. Maandhoeveelheid opgelopen opgelopen naar 52.7  mm. Zie ook weerscherm boven. Hierdoor is mei nog maar enkele mm van de 55.8 mm af dat normaal is voor mei. Vannacht nog een kleine kans op een bui. Morgen hogere temperaturen tot 20 graden en het lijkt zo goed als droog te blijven. Tot morgenvroeg. Johan

Meteorologen voorspellen een warme zomer, maar "De natuur heeft een ACE-up zijn mouw"  rusl.

Hitterecord in Pakistan

http://www.weerwoord.be/includes/left.php?showPage=0

Aarde en Klimaat  (kennislink)

Allerlei populair wetenschappelijke berichten uit Amerika

http://www.keesfloor.nl/artikelen/satmet.htm

Drie eeuwen mei (KNMI)

Artikel over de verontreiniging door olie in de Golf van Mexico

http://www.youtube.com/watch?v=3ydnLkVvfZM  (Indrukwekkende beelden en geluiden van IJslandse vulkaan) Tip

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.


Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.