Weercijfers van Woensdag 07 Juli 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-07-07  
 26.3  
 5.1  
 1.4  
 18.4  
 droog  
 12.3  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 8
 SSW
 1025
 1022
 26
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


De zomer weet nog van geen ophouden. Vanaf zondag onweerskansen.

Losser 7 Juli 2010 08.19 uur.

We moeten alles maar rustig op ons af laten komen. Zoals ik gisteren al schreef de nieuwe hittegolf was ook vanmorgen weer zichtbaar in de verwachtingen. Je zou bijna zeggen, mensen maak je niet zo druk over het weer want zover de berekeningen gaan, nu al tot voorbij het begin van de Hondsdagen, lijkt de zomer goed in het zadel te blijven. Op de verste kaarten waren zelfs patronen te zien van een hogedrukgebied boven het vasteland.

Vooral zaterdag zondag en maandag konden wel eens weer heel hete dagen worden volgens de GFS Dat zou nog een prachtig voetbalfeest kunnen worden hier langs de oostgrens en voor heel Nederland. Een heel positieve ontwikkeling voor de agrarische sector is dat de atmosfeer zondag en begin volgende week wat onstabieler wordt. Het is te hopen dat het voetbalfeest zondagavond niet wordt verstoord door zware onweersbuien want daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Nog even neem ik jullie mee naar afgelopen maandag. We moesten toen op tijd zijn voor de afscheidsmusical van een van onze kleinkinderen die nu alweer de basisschool verlaat. Aan hem heb ik toch heel bijzondere herinneringen. Want daags na zijn geboorte ben ik voor het eerst online gegaan omdat een kennis via het internet een foto van hem wilde opsturen. Deze kennis had toen al een digitale camera, nu alweer bijna 12 jaar geleden. Wat gaat de tijd toch snel. In die tijd heb ik alweer bijna vier computers versleten.
Gistermiddag rustig peinzend over deze snelle voortgang en veranderingen van de tijd lekker in luie stoel onder een bosje in de tuin gelegen. En net als vroeger genietend van de prachtige wolken formaties die door de heldere lucht naar het oosten zweefden. Hieraan is gelukkig nog niets veranderd.

Aan mijn Window 7 computer begin ik steeds beter te wennen. Gistermiddag zag ik op een filmpje uit Rusland dat men in de buurt van Novosibirsk  (Siberi) vissen aan het vangen was in een volkstuin. Want daar schijnt bijzonder veel neerslag zijn gevallen. Jammer dat je het commentaar dat bij het filmpje hoort niet kunt verstaan. Op deze video pagina van GISMTEO moet het filmpje ergens te vinden zijn. Wie had dat 12 jaar geleden kunnen denken. Fijne dag en tot morgen , Johan Effing

Hittealarm in Spanje (Bron: Telegraaf)

Leuk nieuw artikel over het voetbalweer in Zuid-Afrika

WK Voetbal 2010: weer en klimaat

Zuid-Afrikaanse Weather Service

Verwachtingen en waarnemingen van het weer Johannesburg Zuid-Afrika.
 

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.