Weercijfers van Donderdag 22 Juli 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-07-22  
 23.2  
 12.2  
 9.5  
 18.8  
 droog  
 1.9  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 7
 SSW
 1014
 1015
 46
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Rustig weer met nu en dat wat zon en een gematigde zomer temperatuur. Vanmiddag kleine kans op een bui.

Losser 22 Juli 2010 08.07 uur.

Gisteravond viel er enige tijd wat heel lichte regen wat mij er vanmorgen toe bracht om even de gang naar de regenmeter te maken. Uitslag minder dan 0.1 mm. Of deze lichte neerslag er oorzaak van was dat gisteravond de westelijke hemel enige tijd helemaal oranje tot bijna rood kleurde dat denk ik wel. Het deed me even terug denken aan de verschijnselen na de uitbarsting van de Pinatubo op de Philipijnen in 1991

De temperatuur liep gisteren voor 12e keer op tot 30 graden of hoger. De tropische grens werd hier langs de grens met ruimschoots overschreden. Van verschillende kanten bereiken mij nu geluiden dat men wel genoeg begint te krijgen van de warmte. Ook vanmorgen begon de dag weer met een opvallend hoge temperatuur. Deze kwam hier langs de oostgrens de afgelopen nacht niet beneden 18 graden uit. Maar dit hoge minimum is geen opmaat voor opnieuw een tropische dag want de wind is naar het westen omgegaan en voert koelere en wat belangrijk is ook wat schonere lucht aan.

Het weer verbaast je toch steeds weer. Werd verleden week de hete lucht met donderend geweld naar het oosten verdreven dit keer gebeurde dit opvallend rustig zonder zwaar weer. Dit alles maakt het Nederlandse weer zo bijzonder boeiend en moeilijk voorspelbaar. Het KNMI heeft nu een voorlopige analyse van het noodweer van vorige op haar site geplaatst en uit dit onderzoek is ook naar voren gekomen dat het geen windstoten zijn geweest van kracht negen of tien.

Hoe gaat het nu verder met het weer. Hier is gemakkelijk een antwoordt op te geven. Flinke hoeveelheden regen die een einde zouden kunnen maken aan structurele droogte worden er toch niet verwacht. De wind blijft voorlopig van zee waaien. En omdat deze flink is opgewarmd moet al heel vreemd gaan of in het weekend het maximum temperatuur op een dag beneden 20 graden uitkomt. Hier langs de oostgrens zou het daarom veel gemakkelijker 25 graden kunnen worden dat meer naar het westen toe. We wachten af hoe het weer en de drukverdeling zich verder gaat ontwikkelen. Tot morgen, Johan Effing

IJzige kou in Zuid - Amerika  Volkskrant

Kijk eens naar de berekende maxima voor Moskou Gismeteo. ru

De Nijmeegse Vierdaagse en het weer   (Jules Geirnaerdt)

Enkele plaatjes onweerstorm maandag 12 juli 2010 Lemselo en Gildehaus

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.