Weercijfers van Zondag 29 Augustus 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2010-08-29  
 15.8  
 7.3  
 6.4  
 11.9  
 11.6  
 regen onweer  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 2.3
 helder
 15
 SSW
 1013
 1006
 83

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Veel wind en koel voor de tijd van en er kunnen opnieuw flinke buien vallen. Een flinke weersverbetering blijft in de verwachting staan.

Losser 29 Augustus 2010 08.55 uur.

Vanmorgen moest ik eerst mijn gedachten proberen in de goede richting te krijgen. Want er zijn hier nogal wat berichten binnengekomen. Er was een berichtje bij met een paar plaatjes dat me vandaag nogal wat speurwerk in de archieven kan opleveren. Dat zijn twee plaatjes bij uit een van de droogste jaren van de vorige eeuw 1959 . Deze plaatjes zijn genomen volgens de afzender in december 1959 bij de Ellermansbrug in de Zoeke waar in die jaren een van de dikste populier uit Losser stond en waar ik ben opgegroeid. In december van dat jaar zou het water nog hoger hebben gestaan dan gisteren. Er bestaat natuurlijk altijd de mogelijkheid dat ik een fout heb gemaakt bij het invoeren van de regencijfers uit die tijd. Zelf heb ik ergens in een stoffig archief nog waarnemingen liggen die ik toen deed voor Jan Pelleboer. Ook op de KNMI zijn nog veel oude reeksen te vinden. Dus vandaag maar eens weer speuren. Ik zal van wie ik deze plaatjes heb ontvangen vragen om ze hier te laten zien.

Veel van berichten die er zijn binnen gekomen zal ik niet kunnen beantwoorden, dat neemt te veel tijd in beslag. Ik was vanmorgen al lang blij dat na een paar storingen gisteren het negen jaar oude Vantage Pro weerstation weer goed functioneerde. Er was denk ik iets met de software. Onder Widow 7 moet je eerst de hardware uitklikken en dan pas de computer. Ook een USB stick mag je niet zo maar uit de computer verwijderen. Window 7 heeft hiervoor links onder in een van de balken een icoontje. Je bent nooit te oud om iets te leren.

Gisteren een complete media gekte tussen Losser en Overdinkel nadat er op radio en TV melding was gemaakt van wateroverlast. Overvliegende helikopters en gillende sirenes zorgden voor veel onrust onder de bevolking. Hier heb ik gisteren nog een aantal plaatjes gemaakt die nu in het fotoboek staan. Hoe internet werk daar kwam ik gisteravond weer eens achter. Van de plaatsjes die ik eergisteren op de site heb gezet over het wassende Dinkelwater waren er gisteren maar liefst 22000 duizend bekeken.

Van Peter de Vries KNMI kreeg ik nog een link opgestuurd van plaatjes die in Gonau zijn gemaakt. Of het hier ook bekend is dat bijna heel Epe onder water heeft gestaan een klein plaatsje in de buurt van Gronau dat weet ik niet maar daar was de stroom uitgevallen en zaten alle winkels op slot. Bron: Carl Johannink.

Hoe gaat het nu verder met het weer. Vandaag blijft het veel te koel voor de tijd van het. Er kunnen van tijd buien vallen. Maar deze zullen het peil van de Dinkel nauwelijks beÔnvloeden. De verwachting van een flinke weersverbetering in de loop van de week blijft in de verwachtingen staan. Tot morgen, Johan Effing

http://www.weerstationlosser.nl/historie/dinkelvroegerennu/dinkelvroegerennu.htm

Fotoserie overstroming Dinkel 26 augustus 2010

Belangstelling media en publiek wateroverlast Losser

Kijk eens hoe Nederland twittert over het weer

Hier het Russische verhaal over de regen in Nederland

Vooral in het oosten viel zeer veel regen  ( Bron: KNMI )

Neerslagkaart van Nederland en BelgiŽ weeractueel

De extreem hete juli dagen en de ravage na de onweerstorm  100 plaatjes

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.