Weercijfers van Dinsdag 31 Augustus 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2010-08-31  
 19.1  
 5.8  
 2.9  
 12.1  
 0.8  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 7.6
 helder
 9
 WNW
 1024
 1024
 55

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag nog kleine kans op een lichte bui. September gaat van start met een vrij lange weersverbetering.

Losser 31 Augustus 2010 08.26 uur.

Op de laatste dag van de meteorologische zomer wil ik vandaag beginnen de weeramateurs die lid zijn van het VWK namens de regioleiding uit te nodigen voor de regiobijeenkomst van donderdagavond 2 september bij RTV Oost. Deze begint om 19.30 uur. Verzamelen tegen half acht bij de ingang van het gebouwencomplex.

Door drukte van de laatste dagen de vele berichten en telefoontjes is er weer eens iets misgegaan. Uit het contact dat ik gisteren met de krant heb gehad is de 7.9 mm niet meegenomen die er gisteren is gevallen. De neerslagsom over augustus is hier in Losser geen 235 mm zoals vanmorgen Tubantia staat mm maar 243 mm. Augustus is hier door de natste maand geworden uit de klimaatreeks zoals die hier in de computer staat. In deze augustus maand is er nu zelfs veel meer regen gevallen dan er normaal 202 mm, die er in een hele zomer naar beneden komt.

Doordat de eerste helft van de zomer zo heet en droog was en het slot van de zomer zo spectaculair eindigde raak je in het hoofd bijna het overzicht kwijt. De komende dagen wil ik het toch proberen het zorgvuldig bij te werken want verschillende paginaís van de site moeten ook worden bijgewerkt. Hier lijk ik ruimschoots de tijd voor te krijgen, want een hogedrukgebied is van plan naar ScandinaviŽ te trekken en lijkt daar een poos te blijven liggen. De wind wordt hierdoor bij ons een aantal dagen aflandig en gaat lucht aanvoeren van het continent. Erg warm is het op het continent niet meer. Daardoor blijven de maxima gematigd maar ze zullen de volgende week bij heel veel zon toch ruim boven kunnen 20 graden uitkomen. Misschien wordt het op een enkele dag de 25 graden nog wel gehaald.

Vanmorgen zag ik op de kaarten dat er in oost Europa en later vooral in zuidoost Europa richting Griekenland weer bijzonder veel regen gaat vallen. Dit zijn geen goede vooruitzichten nu straks de oogstwerkzaamheden beginnen. Door het extreme weer van deze zomer als gevolg hiervan kan de opbrengst van de oogst minder zijn. Krapte leidt dan vaak dat je wat meer voor het voedsel moet gaan betalen. We moeten maar afwachten wat er allemaal op ons afkomt. Honderden jaren geleden wilde er op een zomer als deze nog wel eens een hongersnood volgen. Daar hoeven we nu gelukkig niet meer bang voor te zijn. Ondertussen houden Amerikaanse meteorologen nog steeds rekening met een frisse herfst. Op een van hun kaartjes kan men hier klikken. Fijne dag en tot morgen, Johan Effing

Wateroverlast Dinkel Losser op YouTube

Hier plaatjes als het bij hoog water van de Dinkel de winter invalt

De Dinkel vroeger en de laatste jaren

Fotoserie overstroming Dinkel 26 augustus 2010

Belangstelling media en publiek wateroverlast Losser

De extreem hete juli dagen en de ravage na de onweerstorm  100 plaatjes

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.