Weercijfers van Maandag 27 September 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2010-09-27  
 12.5  
 6.8  
 7  
 10  
 9  
 regen  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 zonloos
 7
 west
 1011
 1012
 99
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Geruime tijd regen en de temperatuur komt niet boven 15 graden uit.

Losser 27 September 2010 08.18 uur.

Dagenlang heb ik er al naar gekeken, zouden we er nog wat van mee krijgen wat zich boven vandaag Duitsland ontwikkeld. Als de berekeningen van vanmorgen van de Duitse diensten een beetje uit willen komen dat zou hier langs de oostgrens vandaag meer dan 10 mm regen naar beneden moeten komen. Daarom heb ik vanmorgen maar een paar links gemaakt naar hun producten zoals men die tegenwoordig ook wel noemt. De Duitste weerdienst had voor haar verwachtinggebied vanmorgen zelfs een waarschuwing uitgegeven voor bijzonder zware regen.

Op het moment dat ik dit schrijf is het hier inderdaad gaan regenen. Hoelang de regen vandaag duurt, moeten we maar gewoon afwachten. Want regen uit het oosten wil nog wil eens een lange adem hebben.

Gisteren hebben we hier na een frisse mistige start een prachtige zondagmiddag beleefd. De temperatuur liep in de bebouwde kom bij veel zon en droog weer nog bijna op tot 16 graden terwijl het in noorden vrij langdurig regende en er in het zuiden buien vielen. We hebben dus gisteren geluk gehad.

Gisteren heb ik van de oude weerman van Radio 2 Jan Versteegt een mail ontvangen met het volgende bericht en foto. Ik neem het maar precies zo over als Jan het in het bericht verwoorde:
Om even bij stil te staan !!! Zo betrekkelijk is het leven. Carpe Diem !!!! 
Niet te geloven, dit is dus water…… Een halve seconde voor de Tsunami! Deze foto is gevonden in een digitale camera tijdens de opruimwerkzaamheden. Dit is een fantastische foto! Onbegrijpelijk dat deze film - of memory stick nog zo goed bewaard is gebleven. De hoogte van de golf is ongeveer 32 meter. Deze foto is gemaakt op de oever van Sumatra Eiland en is gevonden in een digitale camera, 1,5 jaar na de ramp. Men weet niet zeker, maar het lijkt erop dat degene die deze foto heeft gemaakt niet meer leeft. (Het was maar een paar luttele seconde voordat het gebeurde.) Vandaag kunnen we de laatste foto zien die hij of zij heeft gemaakt voordat ze deze aarde verliet.

 

Op deze pagina is meer te lezen over deze foto,het lijkt allemaal niet te kloppen. Maar ik laat het voorlopig toch nog even maar staan.

Dan leven wij hier toch wel in een veilig stukje aarde in Nederland waar men niet bang hoeft te zijn voor overstromingen of aardbevingen. Over dit laatste kreeg ik verleden week uit Nieuw-Zeeland nog een mail binnen dat de aarde daar nog steeds niet tot rust is gekomen. Ik moet er niet aandenken dat je s’ nachts niet rustig kunt slapen omdat de aarde elk moment kan gaan trillen. Tot morgen, Johan Effing

Fotoserie overstroming Dinkel 26 augustus 2010

Belangstelling media en publiek wateroverlast Losser

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.