Weercijfers van Zondag 10 Oktober 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-10-10  
 16  
 5  
 2.3  
 10  
 droog  
 10.3  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 8
 oost
 1017
 1016
 49
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Voorlopig houdt het zonnige en droge weer aan met wel kouder wordende nachten en ochtenden.

Losser 10 Oktober 2010 08.37 uur.

Vanavond kunnen we de eerste decade van oktober alweer gaan vergelijken met andere jaren. We kunnen nu al wel vast stellen zonder om naar de cijfers te kijken dat het weer niet slecht is geweest ondanks dat we de zon op enkele dagen niet hebben gezien. Het weer van dit moment kwam gisterenmiddag ook even ter sprake met een werknemer van de mas campagne die met zijn grote wagen lans de kant van de weg stond te wachten en wat moeite hadden om een begin te maken met het kneuzen van een groot stuk mas. Dit gesprek ging natuurlijk over het weer. Hij noemde het najaar van 1998 dat ze toen veel moeite hebben gehad met het maaien van de mas. Dit kon ook niet anders want oktober 1998 is nog altijd de natste wijnmaand uit de oostelijke weergeschiedenis. Kijk op de volgende pagina in de bruine dwarsbalk met de neerslagcijfers, waarvan het pijltje dat beneden wijst

Daarom heb ik vanmorgen de neerslagcijfers deze van hele maand maar even doorgenomen. Van 31 dagen die de oktobermaand telt is er op 28 dagen toen een meetbare hoeveelheid regen naar beneden gekomen. Op heel wat percelen vertelde hij, is toen de mas blijven staan. Sommige percelen zijn toen pas in november nog gemaaid toen het voor november ontzettend koud is geweest. Hier langs de oostgrens kwam het toen al bij na tot strenge vorst.

Ze zullen dit najaar denk ik voorlopig met hun steeds geavanceerde wordende machines ongestoord hun werk blijven kunnen doen. Pas in de tweede helft van de volgende week zou er van het noordwesten uit wat regen of een bui kunnen gaan vallen. Grote hoeveelheden zoals in de tweede helft van oktober 1998 zie ik niet aankomen in die richting wijst de ontwikkeling van de drukverdeling niet. Wel kunnen de temperaturen in de komende nachten al tot dicht bij het vriespunt dalen. Tot matige vorst en sneeuw zoals in 2003 zal het denk niet komen. Toen heeft het aan de grond op 23 en 24 oktober aan de grond zelfs streng gevroren. Oktober203 was de op vier na koudste uit de oostelijke weersgeschiedenis met 6.6 graden gemiddeld. Hier staat oktober 2001 met een 24 gemiddelde van 14 graden als warmste ooit tegenover. Hier laat ik het deze zondagochtend bij. Tot morgen, Johan Effing

Volgende week eerste sneeuw van betekenis in Moskou?

Al ongewoon lage temperaturen in het verre oosten van Rusland!

Veel regen in Spanje en Portugal!

Nog niet erg koud in Moskou

Zo brengen de Russen het slechte weer op het Iberisch schiereiland

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.