Weercijfers van Dinsdag 02 November 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2010-11-02  
 12.2  
 6.8  
 6.8  
 9.9  
 0.3  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.4
 helder
 13
 zzw
 1015
 1012
 85

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vooral vanmiddag enige regen. De volgende dagen zacht weer met flink wat wind en regen waarbij we de zon bijna niet te zien krijgen.

Losser 2 November 2010 08.15 uur.

De weerkaarten waar ik gistermorgen even van schrok, ze leken veel op die van voor de watersnood ramp van 1953 waren gelukkig vanmorgen weer verdwenen. Maar we moeten voor het weer van de middellange lange termijn, volgende week toch naar het noorden blijven kijken, want het begint er op te lijken dat volgende week een depressie via het Noordzeegebied ver naar het zuiden gaat uitzakken. We komen dan opnieuw in koude lucht terecht die afkomstig is uit de poolstreken. Bij ons zou dan de wind voor enkele dagen kunnen omgaan naar het oosten of noordoosten. Ligt er helmaal aan waar de depressie uiteindelijk terecht komt.

Dit is nu al de zoveelste keer dat dit gaat gebeuren na de extreem warme eerste helft van de zomer. Na deze warme eerste helft van de zomer is het weer erg tegengevallen. Er volgden drie maanden achter elkaar die aan de koele kant waren. Geregeld viel er veel te veel regen. We konden gisteren dan ook in de Stentor lezen dat de druivenoogst dit jaar in Nederland bijna is mislukt. Door de overvloedige neerslag gaan we met een te hoge grondwaterstand de winter in. Mocht er de komende weken veel regen vallen waar het nu wel een beetje naar uit begint te zien dan kan de Dinkel heel gemakkelijk buiten haar oevers treden. Door de koelere fase van het weer zoals we die nu meemaken is het aantal berichten dat er verschijnt over het warmer worden van het klimaat in aantal duidelijk afgenomen.

Heel vreemd deed het weer 30 jaar geleden toen ik begin november al in vorstverlet liep. Over deze verrassing van Koning winter heb ik in het verleden al meerdere keren iets geschreven. Op 7 november kregen we toen een pak sneeuw te verwerken van 7 cm en hadden we de eerste ijsdagen er al opzitten. Toen bekroop me een heel vreemd gevoel. We zouden toch niet aan het begin staan van een winter die vier maanden zou duren. Gelukkig gebeurde dit niet. De rest van de winter stelde niet zoveel voor.

Deze week krijgen we te maken met een in kracht toenemende west circulatie met veel wind en regen en zeer zachte lucht. Sommige modellen gaan er van uit dat er inclusief het weekend wel eens 40 mm zou kunnen vallen. De helft zou al veel te veel zijn. Want hier en daar is men nog bezig met het binnenhalen van de oogst. Tot morgen, Johan Effing

Klimaat veranderingen fabels en feiten

Het drukke leven gaat zo zijn gangetje (Bron: De webmaster Albert in Amerika)

http://www.alainherrault.com/fr/page_899.html (Foto's Peter de Vries KNMI)

De vorstinval van 9 januari 1940 (Bron: Koninklijke bibliotheek)

Ongelofelijk mooie foto op Spaceweather (Bron: Weerwoord)

STRENGE WINTERS IN OUDE TIJDEN Onze weerkundige medewerker schrijft.

Nieuws brief van de NASA (RUIMTE VIDEO)

Moskou ongeschikt wordt voor het leven na 300 jaar

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Competitie programma
Vooruit Losser 2010 - 2011 standen en aanvangstijden.

 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.