Weercijfers van Zaterdag 11 December 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):
Sneeuwdek 07 uur (mm):

 2010-12-11  
 6.9  
 5.3  
 5  
 6.2  
 9.3  
 regen  
 resten  

  Sneeuwdek 19 uur (mm):
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 resten
 zonloos
 14
 WNW
 1019
 1018
 84
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Krachtige dooi met nu en dan wat regen. Morgenmiddag draaiing van de wind naar noordelijke richtingen en opnieuw kouder.

Losser 11 December 2010 08.31 uur.

Vanmorgen geen twijfel meer over wel of niet een sneeuwdek. De dooi die gisteren stroperig de oostgrens bereikte is de afgelopen nacht door een krachtige westelijke stroming het land ingeblazen. De meeste sneeuw is vannacht dan ook als sneeuw voor de zon verdwenen. Uit gesprekken die ik gisteren heb gehad tijdens de zeer geslaagde Ton ten Hove avond bij RTV Oost blijkt dat de sneeuw die hier donderdagavond naar beneden is gekomen toch een meer plaatselijke aangelegenheid is geweest. In De Lutte heeft zelfs enige tijd bijna tien centimeter gelegen. Naar Hengelo rijdend kwamen we hier gisteravond al achter. Want het landschap daar zag er daar heel wat minder winters uit. De krachtige westelijk stroming die deze zeer sterke dooi nu veroorzaakt blijft zeker nog tot morgenmiddag doorgaan. Gladheids perikelen zullen zich vandaag en morgen denk ik dan ook niet voordoen. Toch blijft het oppassen, want het zou even kunnen opklaren en omdat de vorst zit nog in de grond zit. Al het zout is door de flinke regenbuien van de afgelopen nacht vanmorgen 8 mm, van de weg afgespoeld. Het zou dan zo op windluwe plekken in de nachtelijke uurtjes spontaan kunnen opvriezen. Voorzichtigheid blijft na een periode met winterweer altijd geboden.

Morgenmiddag lijkt de wind waarschijnlijk achter een storing om die naar het zuidoosten trekt al weer om te gaan noordelijke richtingen. Dan dient Koning winter zich alweer weer aan om de regie in de atmosfeer over te nemen. Vanmorgen zag het er voor maandagmiddag zelfs heel erg winters uit, maar de nieuwe run kaarten laten een gebied met sneeuwval nu toch wat oostelijker naar het zuiden trekken Of we volgende week nog weer kunnen schaatsen dat weet ik niet. De ijsmeesters kunnen, denk ik weer volop aan het werk als er tenminste geen ijsresten zijn overgebleven van de afgelopen winterse periode. Want dan zal het toch moeilijk worden om snel een goed berijdbare ijsvloer te prepareren. De ondiepe plassen op weilanden zullen denk ik zeer snel dichtvriezen als er tenminste geen sneeuw gaat vallen. Men zegt wel eens: Op oud ijs vriest het licht.

De ver wegkaarten van het GFS model zagen er vanmorgen heel wat minder opwindend uit. Deze zagen er gisteren uit alsof we vlak voor de feestdagen virtueel een zware koudegolf tegemoet zouden gaan. Vanmorgen was er niet veel meer van over. Nu maar even wachten wat de nieuwe runs kaarten ons weer voor zullen spiegelen. Tot morgen Johan Effing

 Neerslagkaartje Europa  (Bron Orgimet)

De barre sneeuwwinters van 1942, 1963 en 1979   (Bron: VPRO geschiedenis)

2010 gemiddeld over de wereld een van de warmste jaren (Bron: Knmi)

Forse kritiek op spitsalarm ANWB (Bron: Telegraaf)

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Competitie programma
Vooruit Losser 2010 - 2011 standen en aanvangstijden.

 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.