Weercijfers van Vrijdag 21 Januari 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-01-21  
 2.8  
 -2.6  
 -2.6  
 -0.3  
 2.8  
 regen sneeuw  

  Sneeuwdek 07 uur (mm):
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 spor
 zonloos
 4
 N
 1037
 1036
 93

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Eerst nog lichte vorst en kans op wat heel lichte neerslag met gevaar voor gladheid. Vanmiddag misschien nog een knipoog van de zon.

Losser 21 Januari 2011 08.13 uur.

Blikvanger op de weerkaarten is vanmorgen toch wel het gebied van hoge druk dat zich boven onze omgeving heeft ontwikkeld. Het lijkt van plan te zijn om hier geruime tijd de scepter te gaan zwaaien. Dit is goed nieuws voor ons allemaal. Dit zou kunnen betekenen dat Pluvius naar andere streken moet uitwijken. Een dergelijke ontwikkeling heeft natuurlijk altijd zijn tegenhangers in het hoge noorden of het Middellandse Zeegebied of nog wat zuidelijker zoals dat vanmorgen op de kaartjes te zien was.

Dat betekend dat bij ons het met de neerslag de komende tijd wel eens mee zou kunnen gaan meevallen. Als ik aan een droge februari maand denk moet ik altijd weer denken aan februari 1959 met zijn vele mistdagen. We stonden toen aan het begin van een van de droogste jaren uit de Nederlands klimaat geschiedenis.

Gisteren na de eerste twee decades van januari weer eens wat cijfers op een rij gezet.  Gisteren de tiende vorstdag van deze maand. De maand januari doet niet echter aan echt winterweer denken. Want na 20 dagen ligt het langjarig gemiddelde van januari op ongeveer twee graden boven normaal. Als we naar het koudegetal kijken is de winter van 2210 Ė 2011 zelfs weggezakt naar een 16e plaats. Met 111 punten is het toch al min of meer een koude winter.

 Met 77.7 mm is januari  hier langs de oostgrens al te nat. Normaal valt er hier 70.6 mm. Gezien de ontwikkeling van de luchtdruk zullen in de neerslag cijfers van januari geen grote veranderingen meer optreden. Januari 1984 is nog altijd de natste met ruim 173 mm uit de reeks. En 1997 de droogste met maar 4 mm  In het begin van deze  januari maand met de laatste Elfstedentocht dachten we allemaal, dat in februari de winter gewoon door zou gaan.  Maar het gebeurde niet, het werd zelfs een zeer zachte en een veel natte maand. Hieraan was weer eens te zien dat het weer vaak heel vreemde wegen kan inslaan die je helemaal niet verwacht. Tot morgen, Johan Effing

In Saoedi-ArabiŽ, zware regenval in het noorden van het land - de sneeuw  (Bron: Meteonovostie ru)

Lopende maand-to-date regenval percentages voor AustraliŽ

Nog steeds smeult het veen in Rusland door de zware hittegolf en bosbranden van de afgelopen zomer Video film, bron Gismeteo .ruSatelliet loop Australie

TERENA Webcam Koningsplein, Amsterdam

IJsvorming uiterwaarden Dinkel en december 2010

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Competitie programma
Vooruit Losser 2010 - 2011 standen en aanvangstijden.

 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.