Weercijfers van Zondag 23 Januari 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-01-23  
 5.8  
 0.6  
 0.7  
 3.5  
 0.4  
 regen  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 zonloos
 6
 N
 1028
 1027
 89
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Ook vandaag grijs januari weer met af en toe wat lichte motregen. In de tweede helft van de week iets kouder met wat zon.

Losser 23 Januari 2011 08.06 uur.

Of het kopje ik gisteren boven mijn praatje had staan van ook dit weekend heeft de zon het moeilijk, maar het blijft wel bijna overal droog. Hier kan over gediscuteerd worden. Dat we de zon niet gezien hebben was heel duidelijk. Dat het droog bleef klopte niet, want bijna de hele dag kwam er een miezerige motregen naar beneden. Dit bracht vanaf gisterenmorgen 07.00 uur tot 19.00 uur toch nog 0.3 mm op. Ook de afgelopen nacht is er weer enkele tienden van mm naar beneden gekomen. Dit zal morgen en misschien maandag niet anders zijn, want er veranderd niet zoveel. Eerst woensdag gaat de wind meer uit het noordoosten waaien en komt misschien de zon te voorschijn en gaat het vooral in de nachten licht vriezen. Zonder dat het tot een echt winteroffensief komt. De luchtdruk verdeling zit gewoon weer op slot zoals we dat de afgelopen jaren al veel vaker hebben gezien.

Via de Weergenotenclub ben ik in het bezit gekomen van de nieuwe klimaat normalen over de afgelopen tientallen jaren. De temperaturen laten een lichte stijging zien en het is ook weer iets natter geworden. Het is nogal omslachtig dit uit te gaan pluizen. Klimatologen doen dit wel. Op de site van MeteoConsult staat al een hele beschouwing over december. Voorlopig blijf ik nog de oude normalen gebruiken voor de gebieden langs de oostgrens. http://www.knmi.nl/klimatologie/normalen1971-2000/per_station/stn290/4-normalen/290_twenthe.pdf
Misschien maken ze op het KNMI hiervan nog wel een nieuwe pagina. Het neerslag station Oldenzaal dat ook in het stationsoverzicht staat kan ik op de KNMI site niet terugvinden. Het is al een heel oude post waar al tientallen jaren de neerslag voor het KNMI wordt opgetekend.  De KNMI site is op sommige plekken een echte doolhof aan het geworden.  Er staat sinds kort  ook al een klimaat Explorer op.
http://www.knmi.nl/klimaatverandering_en_broeikaseffect/inleiding_climateexplorer.html Om hiermee te leren omgaan mag je wel eerst een cursus gaan volgen.

Gistermiddag heb ik mijn eigen pagina van het neerslag overzicht vanaf 1867 aangepast. http://www.weerstationlosser.nl/historie/extremen/Neerslagtotalen%20jaarlijks%20vanaf%201867/page.htm De trend van het natter worden van het klimaat is geen nieuw nieuws. Deze gaat gewoon door. De cijfers spreken duidelijke taal.

Op verzoek van de Stadionspeakervan FC Twente heb ik gisteren een link aangelegd naar de nieuwe tegenstander in het Europese voetbal Kazan Rusland. Gisteren vroor het er bijna 30 graden.

De komende dagen moeten we ook het weer van de Canarische eilanden en het Middellandse Zeegebied in de gaten gaan houden. Want daar lijkt daar het weer flink te gaan spoken. Tot morgen, Johan Effing

Nog steeds opvallend zacht in het verre oosten van Rusland (Bron: Orgimet)

De ijskap van Groenland weer in het nieuws (Bron: Nederland Klimaatneutraal)

Kennislink: Aarde & klimaat

Het weer in Kazan Rusland de tegenstander van FC Twente (Bron: MeteoConsult)

In Saoedi-ArabiŽ, zware regenval in het noorden van het land - de sneeuw  (Bron: Meteonovostie ru)

Lopende maand-to-date regenval percentages voor AustraliŽ

Nog steeds smeult het veen in Rusland door de zware hittegolf en bosbranden van de afgelopen zomer Video film, bron Gismeteo .ru

Satelliet loop Australie

TERENA Webcam Koningsplein, Amsterdam

IJsvorming uiterwaarden Dinkel en december 2010

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Competitie programma
Vooruit Losser 2010 - 2011 standen en aanvangstijden.

 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.