Weercijfers van Donderdag 17 Maart 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):

 2011-03-17  
 8.5  
 4.3  
 4.3  
 5.9  
 droog  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 zonloos
 9
 N
 1010
 1013
 75

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Droog, minder wind veel bewolking en voor het gevoel minder koud dan gisteren. In het weekend volop zon, maar koude nachten.

Losser 17 Maart 2011 08.09 uur.

Op de kaarten van de GFS die nu al tot in april reiken doen vermoeden dat we voorlopig nog niet op vroeg lente weer hoeven te rekenen. Wel worden er volgende week temperaturen berekend die af en toe boven de tien graden uit kunnen komen. Maar hiermee krijgen we nog geen boven normale lente temperaturen binnen de deur. Pluspunt is wel dat de kans op neerslag door de nabijheid van hogedrukgebieden niet groot is.

Zo wordt er volgende week weer een groot maximum tot boven het Noordzeegebied en onze omgeving berekend dat zich later lijk terug te trekken naar de Britse eilanden en het noord westelijk gelegen zeegebied. Komen deze berekeningen een beetje uit dan weet iedereen dat de lente nog even op zich laat wachten. Maar het zijn maar berekeningen en die gaan wel eens de mist in.

Gisteren niet echt een maartdag om eens uitgebreid buiten aan het werk te gaan. De koude oostenwind waaide dwars door je kleren heen. Het deed me opnieuw terug denken aan vroeger toen ik in maart op de bouw aan het werk was. Toen de maartkou als een loden last op je lichaam ging drukten. In november december had ik nooit last van de kou, in maart wel als er een oostenwind waaide zoals gisteren.

Daarom heb ik gisteren heel wat uren achter de computer gezeten. En heb weer eens iets aan het menu veranderd. De textielindustrie waar ik vroeger in heb gewerkt heeft nu een definitief plaatsje gegeven in het menu links onderaan op de pagina. Deze pagina is nog lang niet af. Wil er nog wat aan toevoegen in de vorm van een geschreven herinneringen en wat plaatjes. Hier moet je dan wel een goede dag voor hebben. Als je die Youtube filmpjes bekijkt komen veel oude herinneringen weer boven waarover je langzamerhand met niemand meer over kunt. Het is bijna niet te geloven hoe de weeftechniek zich in andere landen verder heeft ontwikkeld.

Verder heb ik een pagina aangemaakt met Populair Live Streaming webcams die druk worden bezocht en nu ook links onder in het menu staan. Van Peter de Vries KNMI kreeg ik gisteravond nog een pagina met weer webcams toegespeeld die volgens hem niet in de pagina met links mag ontbreken. Vandaag deze webcams zelf eerst maar eens bekijken.

Bijgevoegd vandaag nog een grafiek van de neerslag maart 2010, vorig jaar dus. Na vijf nachten met matige vorst (Twente) is er toen op 25 maart 21.7 graden gemeten. Maar even afwachten dat de berekeningen van vanmorgen zo de mist ingaan dat we in de resterende dagen van deze maand ook zoín dag zouden kunnen krijgen. Ik zie het eerlijk gezegd niet zo ver komen. Tot morgen, Johan Effing

Grote schommelingen maxima Sendai rampgebied Japan (Bron:Orgimet)

Berekeningen Freemeteo windrichtingen oostkust AziŽ tot 24 maart

Eerst op animatie button klikken daarna op play!!

Plaatjes Carnavalsoptocht 5 maart 2011 Losser (Bron:Johan Effing)

De winter houdt in Sint Petersburg nog tot ver in maart aan. (Bron: MeteoConsult)

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Competitie programma
Vooruit Losser 2010 - 2011 standen en aanvangstijden.

 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.