Weercijfers van Maandag 23 Mei 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2011-05-23  
 22.1  
 8.5  
 6.8  
 16.1  
 droog  
 14.3  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 13
 SSW
 1025
 1020
 28
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Opnieuw enkele droge dagen met bijzonder veel zon en gematigde temperaturen.

Losser 23 Mei 2011 08.27 uur.

Toen gistermiddag een tweede buienlijn op de radar zichtbaar werd hield ik er rekening mee dat deze zich bij zijn tocht naar het oosten zich zou verder zou intensiveren. Een meteoroloog heeft het mij proberen uit leggen waarom het niet gebeurde. Als ik goed heb begrepen was na de eerste buienlijn die hier bijna 3 mm regen achterliet hogerop in de atmosfeer al koelere lucht binnengestroomd. Aan de grond was de warme lucht waarin het gistermiddag  nog 22 graden werd nog niet helemaal verdreven. Even later gebeurde dit ook in lagere lagen van de atmosfeer zodat de buienlijn zich niet verder kon ontwikkelen. De koele stroomde met een krachtige westenwind binnen en gisteravond was het bijzonder fris voor het gevoel en maar 16 graden.

Vandaag komen we weer snel onder invloed van nieuwe drukstijgingen en kan de zon vanmiddag de temperatuur weer gemakkelijk tot boven 20 graden doen oplopen. Een voordeel is dat de lucht bijzonder schoon is en dat daardoor het zicht bijzonder goed is.

Morgen wordt er nog iets frissere lucht aangevoerd maar het blijft ook dan droog. Vandaag en morgen blijft het flink waaien zodat gevallen neerslag weer snel opdroogt. Gelukkig worden de neerslagkansen in de tweede helft van de week weer iets groter. Vooral woensdag zou wel eens een warme dag kunnen worden. De cyclus van dan weer een rug van hogedruk en dan weer een front met een bui lijkt zich nog een paar keer te gaan herhalen.

Gisteren waren er in de opper van de GFS en vanmorgen in iets mindere mate weer patronen te zien dat er in de eerste week van juni boven onze omgeving hogedrukgebieden worden berekend. De Amerikanen gaan er nog steeds vanuit dat deze zomer met een boven normale temperaturen zal gaan verlopen. Door op deze link te klikken is te zien hoe het met de neerslag zou kunnen gaan.

Op weerwoord heb ik nog enkele links gevonden van het noodweer gisteren aan de andere kant van de oceaan. Voor nog meer links over dit noodweer houd ik mij aanbevolen http://chase.tornadovideos.net/pages/full_screen  http://www.supercell.nl/blogs/index.php?blog=5 Tot morgen, Johan Effing

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)

Klik hier voor enkele filmpjes over de tornado's in de VS (Bron:weerwoord)

Droogte nog lang niet voorbij (Verwachting vier weken, bron: DCA: Agroweer)

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.