Weercijfers van Zondag 05 Juni 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-06-05  
 26.2  
 13.5  
 12.7  
 19  
 1.9  
 regen onweer  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 2.9
 helder
 9
 N
 1011
 1010
 42

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Meer bewolking dan gisteren met vanmiddag vanavond opnieuw kans op onweer. De komende week normaal Hollands zomerweer.

Losser 5 Juni 2011 08.32 uur.

Vanmorgen ben ik maar begonnen mijn dagelijkse weerpraatje te schrijven op de laptop. Hoe lang de accu het volhoud dat weet ik niet want op deze manier gebruik ik de laptop niet zo vaak. Alle verbindingen heb ik uitgeschakeld want een onweersbui trekt van het zuidoosten komend net ten zuiden van ons langs naar het noordwesten. Om zeven uur vanmorgen waren hier er al enkele mm regen gevallen. Het lijkt echt een dag te worden dat we het misschien wel de hele dag zo nu en dan zouden kunnen horen rommelen. Van vroeger kan ik mij nog herinneren dat dit wel eens vaker gebeurd.

Na een korte rondgang langs de kaarten wordt het nu wel duidelijk dat het zeer warme weer voorlopig niet terugkeert en dat we opnieuw een meer wisselvallige fase van de zomer tegemoet gaan. Het echte hete zomerweer met kansen op een hittegolf blijft voorlopig nog in de wachtkamer zitten. De meesten van ons zitten hier denk ik niet op te wachten. Gisteren kreeg ik wel een berichtje binnen van een KNMI man dat zeer warme lucht uit Noord Afrika naar het noorden gaat opdringen. Deze zomer met een aanhoudende geblokkeerde luchtdruk verdeling blijft daar natuurlijk wel gevoelig voor. Maar de komende week (weken) krijgen we hier nog niet mee te maken.

Uit de jaren negentig kan ik mij nog een vakantie trip herinneren dat we naar Zuid Frankrijk rijdend het als maar heter werd. Op een gegeven moment nog voor Macon wees de thermometer boven de Route de Soleil meer dan 35 graden aan. We zijn toen rechtsaf geslagen en hebben daar een camping opgezocht. Ook toen stoomde er van die hete Afrikaanse lucht naar het noorden. In de hete zomer van 2003, kwam, nadat er van deze hete Afrikaanse lucht naar het noorden was gestroomd de 40 graden grens boven het Belgisch Franse grensgebied tot stilstand. Om hier in Nederland 40 graden op de buis te krijgen dan zal dit moeten gebeuren met de instroom van hete Afrikaanse lucht. Dit zie ik voorlopig nog niet gebeuren.

Naar buiten kijkend zie ik dat inmiddels de zon weer is gaan schijnen en dat de onweershaard naar het noordwesten is weggetrokken. Nu vandaag maar wachten dat de volgende onweershaard zich zal gaan ontwikkelen. Ik neem nu dit verhaal op een stick mee naar de weercomputer. Iemand hier in de buurt heeft zeker een netwerkverbinding ingeschakeld want er is op het scherm van de laptop de melding verschenen, van een netwerkverbinding gevonden.

Nu ga ik op de weercomputer verder en heb nog enkele neerslagkaartjes bekeken. Daarmee lijkt het deze week wel goed te komen. Want ik voor onze omgeving berekeningen gezien van 20 mm of meer. En de temperatuur lijkt deze hele week niet boven 25 graden uit te komen. Het zit dus deze week wel goed met ons Nederlandse weer. Fijne zondag en tot morgen. Johan Effing

Juni regen is gods zegen , komt de zon daar bij , dan maakt hij boer en stadslui blij.

Neerslagkaartje zondagmiddag  5 juni 2011

Winter nog maar een paar dagen afgelopen in Ostrov Dikson Rusland (Bron: Orgimet)

Heerlijk weer bij een zandstorm en ruim 47 graden (Bron: Orgimet)

Gisteren plaatselijk weer veel regen aan de zuidzijde van de Alpen (Bron: Orgimet)

Grondwaterpeil Beuningen (Gemeente Losser) (Bron: Weerstationlosser)

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.