Weercijfers van Woensdag 10 Augustus 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-08-10  
 19.3  
 9.6  
 8.6  
 15.3  
 0.4  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 4.1
 helder
 12
 W
 1025
 1019
 47

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vanmorgen tijdelijke weersverbetering. Vanmiddag en morgen opnieuw regen?

Losser 10 Augustus 2011 08.23 uur.

Bij de gang naar de regenmeter die toch nog weer 0.3 mm opleverde was vanmorgen alles klam en koud en vochtig. Het was maar net 10 graden terwijl het in de tweede week van augustus morgens vroeg toch wel een graad of veertien hoort te zijn. Mijn blik valt dan altijd op een plant met tomaten die op een zeer zonnige plek tegen de noordkant van de schuur tegen een muur staat in de tuin staat. Maar deze krijgen nu ook al een vreemde grauwe kleur dit verraad het gebrek aan warmte zon en droog weer. Wil een tomaat oogstbaar worden dan zal de zon toch flink moeten gaan schijnen. Leken de vooruitzichten er enkele dagen geleden er toch wat beter uit te zien vanmorgen was het alweer wat minder. Het is gewoon huilen met de pet op. Want er worden voor onze breedtegraad toch nog weer heel wat mm berekend. Al gaven de laatste berekeningen mij toch een beetje de indruk dat de meeste regen ten noorden van ons land lijkt te blijven.

Door de regenbuien van de afgelopen 24 uur is de zomersom van de neerslag nu opgelopen naar 242 mm. Daardoor gaat de zomer van 2011 hier langs de oostgrens hier nu ook verder als een natte zomer. Volgens de nieuwe normalen van het KNMI voor Twente is de normale zomersom 213 mm.

Gisteravond heb ik even gekeken hoe deze zomer er thermisch voorstaat. Kijken we even naar het langjarig gemiddelde vanaf de eerste juni. Dan is de zomer tot nu toe bijna een halve graad achterop geraakt. Normaal is voor een zomer 16.7 graden. Deze stond tot gisteravond voor Twente op 16.3 graden. De ASD dagen of mooi weer dagen voor deze zomer zijn in de kolom uiterst rechts te vinden. Deze zomer staat tot nu toe met 16 mooi weerdagen zelfs helemaal onderaan. Klik voor de definitie van ASD dagen of mooi weer dagen van het KNMI op deze link

In de opper van de GFS waren vanmorgen toch enkele lichtpuntjes te zien. Ze toonden zelfs een langgerekt hogedukgebied boven West- Europa. Heel goed kon ik het niet observeren want de site van de Wettercentrale  werkt al meer dan een week niet zoals het hoort. De Explorer doet het niet goed meer als ik op het eind van deze site kom. We kijken morgen wel verder. Johan Effing

Maxima gisteren rond het Middellandse zeegebied ( Bron: Ogimet )

http://www.bruegheliaansfestijn.nl/

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

 Buienradar  Gevoelstemperatuur.
(Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog:
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.