Weercijfers van Zondag 14 Augustus 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-08-14  
 20.7  
 13.1  
 12.1  
 17.4  
 21.9  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.9
 helder
 9
 W
 1005
 1008
 74

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vooral vanmorgen regen. Weersverbetering nieuwe week naar beneden aangepast.

Losser 14 Augustus 2011 08.24 uur.

Wat moet je nu op een zondagochtend als deze schrijven nu de verwachtingen voor het midden van de komende week naar beneden zijn bijgesteld. Het zag er zo mooi uit met misschien in de tweede helft van de nieuwe week enkele mooie zomerse dagen. Dat het een tijdelijke opleving zou zijn dat was gisteren al wel op de kaarten af te lezen. We gaan dus ook in de nieuwe week ook gewoon verder met niet al te frisse wisselvallige te natte augustus weer. De meeste dagen van de nieuwe week lijkt de temperatuur toch wel boven 20 graden uit te komen. Maar een echte droge dag zag ik vanmorgen niet in de verwachtingen staan.

Gisteravond om zes uur dacht ik nog een droog etmaal te kunnen invoeren. Maar rond 19.00 begon het alweer licht te motregen. Als de berekeningen voor vandaag een beetje uitkomen zou er hier langs de oostgrens er wel zon kleine 20 mm bij kunnen komen. We komen dan al op ruim 76 mm augustus regen uit. We lijken vandaag dan ook een echte verengende zondag tegemoet gaan. Misschien dat het in de late namiddag of vanavond droog wordt.

Kijken we even naar het 24 gemiddelde van de temperatuur over augustus dan stond deze gisteren 17.5 graden. Normaal is dit 17.1 graden. Over de temperatuur hoeven we dus deze maand niet te klagen. Het zomer gemiddelde vanaf 1 juni dat ligt wel iets beneden normaal. Tot gisteren 16.3 graden tegen normaal 16.7 graden.

Van collega weeramateur Paul Scholten ontving ik nog het volgende rapportje. Op zijn weerstation was tot gisteren dit jaar475 mm naar beneden gekomen. De verdamping die hij ook kan meten bedroeg bij hem vanaf 1 januari 548 mm. Afgaande op deze cijfers lijkt er nog een behoorlijk neerslag tekort bestaan.

Zo heel veel weet ik op deze natte zondagmorgen niet te schrijven. Voor de winterliefhebbers kwam ik op de site van MeteoConsult een artikel tegen dat hun als muziek in de oren kunnen klinken.

Voor de klootschieters heb ik gisteren wat aan mijn klootschietpagina voor nieuwe competitie gesleuteld. Mocht er iets aan mankeren stuur dan even een reactie. Tot morgen, Johan Effing

Grote hitte in het zuidelijke Oeral gebied (Bron: Ogimet)

Van langdurige hittegolf plotseling naar de eerste vorst (Bron: Ogimet)

Augustus door de jaren heen (Bron: KNMI)

http://www.bruegheliaansfestijn.nl/

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

 Buienradar  Gevoelstemperatuur.
(Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog:
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.