Weercijfers van Donderdag 06 Oktober 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-10-06  
 16.7  
 7  
 6.5  
 13  
 7.3  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 1.6
 helder
 16
 SSW
 1006
 1008
 53

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Onstuimig oktoberweer met vooral vanavond ook regen.

Losser 6 Oktober 2011 08.04 uur.

Zacht en veel te nat zo zag de voorlopige berekening van het Amerikaanse NWS/ NECEP er vanmorgen uit. Heel ongewoon om zo dit korte weerpraatje  te beginnen. Of het allemaal zal uitkomen daar kunnen we natuurlijk gerust een vraagteken bij zetten. Je kunt van de Amerikanen zeggen wat je wilt maar deze experimentele berekeningen worden niet weggezet achter een of andere code om er geld mee te verdienen.

Dat oktober onwerkelijk zacht is begonnen kunnen we zien dat we het gemiddelde even er even bijhalen van deze bijna eerste week van oktober. Dit bedroeg ruim 16 graden tegenover een gemiddelde van 10.2 graden voor de hele maand. Vergelijken met de heel de maand oktober is niet eerlijk maar toch wel leuk om het verschil even aan te geven. De neerslag viel tot nu toe mee deze bedroeg 2.6 mm Als de berekeningen een beetje willen uitkomen dan zal het neerslagcijfer flink omhoog gaan. We moeten denk ik vanaf vandaag heel wat keren de gang naar de regenmeter maken.

Op het ogenblik dat ik dit schrijf beukt voor her eerst sinds lange tijd de zuidwester tegen het raam van mijn weerkamertje. Met nogal wat wind wordt de zeer zachte lucht, 16.7 graden, vanmorgen verdreven om plaats te maken voor een andere luchtsoort. In plaats van te stijgen zal vandaag de temperatuur ongeveer gelijk blijven maar vanavond verder naar beneden gaan als een tweede koufront ons bereikt. Dan zullen ook de regenhoeveelheden groter worden. De herfst is dus nu ook fysiek begonnen.

Gisteren maar enkele knipoogjes van de zon. Daardoor bleef het maximum bij 18.1 graden steken. Nog wel ver boven normaal. Maar niet de 99 e warme dag van dat jaar.  Die ik toch wel een beetje had verwacht.

Gisteren van mijn voetstappen en het aansluitende etentje in het Brueghelpad van  Losser op 2 september 2011 een groot aantal foto’s online gezet. Ze staan nog niet in de goede volgorde omdat ze met verschillende camera’s zijn gemaakt. Misschien dat het me vandaag lukt om hier nog iets aan te veranderen. Om er aan ook nog wat aantekeningen aan toe te voegen is mij te veel te veel werk. Alvast veel plezier met het bekijken van de plaatjes. http://www.weerstationlosser.nl/index.php?spgmGal=Plaatjes voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser&pid=5   Johan Effing

Plaatjes voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser

Link stromingsfilm West-Europa (Bron: Noodweercentrale)

Voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser op YouTube

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Weerstations in de omgeving

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

 Buienradar  Gevoelstemperatuur.
(Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog:
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)
Videofilm van het Bruegheliaansfestijn in Losser  (Bron: RTV Oldenzaal Losser)

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.