Weercijfers van Donderdag 08 December 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-12-08  
 9.9  
 3.5  
 2.5  
 6.5  
 1.5  
 regen hagel  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 zonloos
 19
 SSW
 1019
 1008
 75
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vanmorgen droog en fris in de middag gevolgd door lichte regen. Vannacht opnieuw veel wind en regen. In het weekend lijkt het droog te blijven.

Losser 8 December 2011 08.22 uur.

Rond zes uur gisterenavond schoot de naald van de windmeter hier uit naar 16.5 m/p/s. Dat is gewoon een harde wind, kracht 7 tegen 60 km per uur en nog lang geen storm. Een harde wind wordt in Nederland al snel een storm genoemd. Dit doet voor meteorologen en weeramateurs altijd vreemd aan. Ze moeten steeds weer uitleggen dat een harde wind kracht 7 nog lang geen storm is. Om dit duidelijk te maken heb ik er vanmorgen maar even de schaal van Beaufort er bij gehaald. Op dit blad zijn rechts in het menu allerlei links te vinden naar stormen die Nederland in het verleden hebben geteisterd. Echte zware winterstormen komen vooral in ons gebied niet zo vaak voor. Maar vroeg of laat zal er hier wel een keer eentje met flinke schade voorbijrazen.

Gistermorgen heeft het enige tijd flink geregend. Gistermiddag en gisteravond nog een lichte bui met wat hagel. De 24 uur meting bedroeg 9.2 mm. Met de 1.4 mm er bij van vanochtend is de decembersom nu opgelopen naar 36.4 mm Deze som kan nog belangrijk hoger worden nu het wisselvallige weer volgens de jongste berekeningen zelfs tot na de jaarwisseling kan aanhouden. Vanmiddag kan er alweer wat lichte regen vallen door de komst van een warmtefront dat in de loop van de nacht alweer wordt verdreven door een koufront waarbij het even goed te keer kan gaan. In het weekend lijkt het dan droog te blijven. Maar de nachten zouden de december vorst kunnen zorgen. Begin volgende week zou ons met regen een hoeveelheid zeer zachte lucht kunnen bereiken. Waarin de temperaturen zelfs de dubbele cijfers zouden kunnen bereiken.

Nu de ene na de andere depressie het Noordzee gebeid blijft binnendenderen begin je toch af te vragen zou hier nog een keer een eind aan komen. Ondertussen blijven de Russische sites maar schrijven oven het ongewone zachte winterweer langs de Arctische kusten van noord Rusland. Op dit kaartje is te zien dat buitengewoon zachte luchtmassaís heel ver SiberiŽ gaan binnendringen. Het begint er sterk op te lijken dat we opnieuw met een heel bijzondere weersituatie te maken hebben of krijgen waarvan het lijkt dat het einde nog lang niet in zicht is. Zal me benieuwen hoe zich dit verder gaat ontwikkelen. In Moskou wil het bij een wind draaiing naar het noorden nog niet eens echt gaan vriezen zoals vanmorgen in deze verwachting te zien was. Daarom vanmorgen nog een blik in de weerkeuken van de Amerikanen die januari zelfs iets kouder dan normaal laten verlopen. Toch nog een sprankje hoop voor de winterliefhebbers? Tot morgen, Johan Effing

Weergegevens Buienradar mogen niet meer gratis in apps (Bron:Tweakers.net

Dit lijkt wel een erg diepe depressie te worden (Bron:ECWMF)

Actueel weer Hillegom Nederland, Hillegom (webcam)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Weerstations in de omgeving

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog:
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)
Videofilm van het Bruegheliaansfestijn in Losser  (Bron: RTV Oldenzaal Losser)
Voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser op YouTube
Plaatjes voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.