Weercijfers van Woensdag 14 December 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-12-14  
 6.4  
 2.3  
 2.4  
 4.7  
 10.5  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.2
 helder
 14
 SW
 995
 999
 84

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vooral vanmorgen regen. Vanmiddag als het droog wordt neemt de wind weer toe. Maar we krijgen geen storm.

Losser 14 December 2011 08.14 uur.

Opnieuw trekt een gebied met buiige regen en hier en daar wat natte klodders sneeuw over ons land. Als de berekeningen een  beetje uitwillen komen zal het gebied in de loop  van de namiddag in  noordoostelijke richting wegtrekken. Er zou meer dan 10 mm naar beneden kunnen komen. Daarbij gaat het vooral vanmiddag flink waaien. Maar tot zeer zware windstoten lijkt het niet te komen. Dus gewoon een deel van de dag met flink wat regen.

Gisteren is het met de wind opnieuw erg meegevallen. Zwaarste stoot 19 m\p\seconde. Dat is stomachtig kracht 8 Het was de 13e dag van december met een zuidwest component. Hiervan lijken er deze maand nog vele volgen. De vooruitzichten voor vrijdag blijven onduidelijk als een depressie met veel regen over of vlak langs ons land naar het noordoosten gaat trekken. De voorlopige verwachtingen gaan er van uit dat het dan vooral in de avonduren tot gevaarlijke winstoten zou kunnen komen van 70 tot 80 km per uur. De temperatuur heeft dan na het wegtrekken van deze depressie wel de neiging iets onderuit te gaan.

Volgende week zien we toch iets gaan veranderen. De luchtdruk gaat dan omhoog. Misschien dat we dan de eerste graadjes december vorst kunnen verwelkomen. Deze verandering wordt ook in de hand gewerkt dat ook boven Rusland door toedoen van het Aziatische wintermaximum de luchtdruk omhoog gaat. Hierdoor zou bij ons de zuidwestelijke stroming weer later weer in kracht kunnen doen toenemen. Een echt retrograde beweging lijkt het Aziatische maximum niet te gaan maken. De kans op echt winterweer blijft dus klein.

Langzamerhand kunnen we van enkele componenten van het weer al voorzichtig de balans van 2011 gaan opmaken. Zo stevenen we op een bijzonder zonnig jaar af. Zo staat het jaar met 1761 uur al op de vijfde plaats van de reeks. Normaal schijnt de zon hier langs de oostgrens de zon in een jaar ruim 1547 uur. Helemaal bovenaan staat het jaar superzonnige jaar 2003 met 2064 uren zon. Het minst scheen de zon 1978 met 1203 uren. Dit jaar telde maar liefst 100 zonloze dagen. 2011 bracht het tot nu toe tot 46 zonloze dagen. Het valt dus eigenlijk bijzonder mee met het aantal uren zon. Al krijgen we de zon tot aan het eind van het jaar niet meer te zien. Tot morgen, Johan Effing

Gezocht een knutselaar die mijn nog geen 3 jaar oude HP printer D 2660 weer aan de praat zou kunnen krijgen. Hij blokkeert steeds!

Januari toch iets kouder dan normaal? (Bron: encep)

Tot ver in het hoge noorden vanmorgen meest regen (Bron: Ogimet)

Versterking van de Siberische anticycloon - verhoogd vorstkansen in Europees Rusland ( Bron: Meteonovostie)

Van een bezoeker aan deze site heb ik gisteren nog een leuke link ontvangen naar de Zweedse weerdienst site met mooie grafische animaties.


Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Weerstations in de omgeving

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog:
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)
Videofilm van het Bruegheliaansfestijn in Losser  (Bron: RTV Oldenzaal Losser)
Voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser op YouTube
Plaatjes voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.