Weercijfers van Dinsdag 27 December 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):

 2011-12-27  
 10.2  
 7.2  
 7  
 8.5  
 droog  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 zonloos
 14
 W
 1036
 1036
 93

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Iets frisser maar droog. Na morgen opnieuw wisselvaliger.

Losser 27 December 2011 09.03 uur.

Of het van het huidige zachte winterweer komt dat weet ik niet maar voor de derde dag achtereen heb ik een gat in de dag geslapen. Alle weerberichten die morgens op de radio zijn dus opnieuw aan mij voorbij gegaan. De belangrijkste verandering die ik vanmorgen zag dat de straten droog waren. Iets wat ik de laatste dagen niet heb gezien. Een blik op het weerstation leerde me dat er vannacht belangrijk drogere lucht is binnen gestroomd. Dit heeft twee voordelen, dat sommige buitendeuren op de weerkant niet meer zo klemmen en dat de kans een stuk groter is geworden dat we vandaag de zon weer eens te zien krijgen.

De temperatuur is ten opzichte van gisteren iets omlaag gegaan. Gisteren beleefde we de warmste tweede kerstdag sinds 1974 en het warmste etmaal van deze maand. Het kwam net niet op tien graden uit. De komende dagen zal het wel iets frisser worden. Na morgen krijgen we dan opnieuw te maken met een depressie te maken die fronten met regen naar onze streken zal dirigeren. Of in de laatste nacht van dit jaar de temperatuur nog even onder nul komt is wel een stuk groter geworden als na de regengebieden er tijdelijk iets koudere lucht binnenstroomt.

In het nieuwe jaar lijkt er in de luchtdruk verdeling geen grote veranderingen op te treden. Dit heeft tot gevolg dat er opnieuw grote hoeveelheden zeer zachte lucht in beweging komen die het weer in streken zullen gaan beÔnvloeden. Het buiten gewone zachte winter weer duurt dus onverminderd voort. Een blik op de wintercijfers leert ons dat deze winter nu op een derde plaats van boven staat. Het is natuurlijk nog veel te vroeg om het met andere zeer zachte winters te gaan vergelijken. Maar mijn vermoeden dat we met een zeer zachte winter te maken krijgen zoals ik op de laatste bijeenkomst van weeramateurs heb gezegd lijkt opnieuw een stuk dichter bij te komen. Er zullen altijd mensen zijn en zeggen, waar heb je die wijsheid vandaan, die moeten dan maar eens goed de jongste historie van ons klimaat gaan bestuderen en hierbij het warmer worden van het klimaat bij in calculeren. Johan Effing

Weer in Moskou heeft twee record instellen en verrast de bewoners een zeldzame natuurlijke verschijnsel (Bron: news.com/rusia)

Een weerman kwaad op de media (Bron: You Tube)

In AustraliŽ en Nieuw Zeeland is het nu volop zomer. Klik op de stations voor meer informatie (Bron: Ogimet)

 Klik hier voor meer bijzonderden over de vuurbal die aan de hemel te zien is geweest ( Bron: Peter de Vries KNMI)
 

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Weerstations in de omgeving

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM


Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)
Voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser op YouTube
Plaatjes voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 

test