Weercijfers van Donderdag 19 Januari 2012

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2012-01-19  
 6.7  
 2.9  
 2.7  
 5.1  
 16.8  
 regen  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 zonloos
 19
 W
 1016
 1014
 88
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Aanvankelijk nog regen maar vanmiddag ook droge perioden. Ook morgen blijft het niet droog.

Losser 19 Januari 2012 08.31 uur.

Vanmorgen natuurlijk mijn dank voor de vele felicitaties die gisteren voorbij kwamen op mijn 77e verjaardag. Nogal wat wensen gingen gepaard met de wens dat ik met het schrijven van het weerpraatje nog een hele tijd mag doorgaan. Zolang mijn gezondheid het toelaat en hier technisch alles nog in orde is en de geldelijke middelen er zijn blijf ik er mee doorgaan. Het is deze zomer alweer 10 jaar geleden dat weerstation Losser het net is opgegaan. De begin datum van de site in mooi terug te vinden op de eerste bladzijde van het gastenboek waar nu 722 berichten instaan. Het is daarmee een van de oudste Internetsiteís uit de gemeente Losser geworden. Intussen heeft zich de laatste tien jaar op het internet zich een ware revolutie voltrokken. Of er op het Internet al een museum te vinden is dat weet ik niet. Als dit er zou zijn dan zou hij daar mooi ondergebracht kunnen worden als ik er mee moet of ga stoppen. Een serieuze vervanger die de site zou willen voortzetten is er(nog) niet. De vele duizenden bezoekers mag ik zo langzamerhand wel dankbaar zijn want vervelende berichten heb ik in deze bijna tien jaar niet binnengekregen. Klik hier voor de teller die vanaf 1 januari 2006 aan de site is gekoppeld. Dat alles zo soepel is verlopen hebben we natuurlijk te danken aan de webmaster Albert die bij het lanceren van de site toen als 14 jarige zijn tijd ver vooruit was. Hij  springt ook nu nog altijd even bij als ik er niet uit kan komen.

Nu nog even over na het weer. Na een kort intermezzo is het wisselvalige zachte en natte weer teruggekeerd. Tot na het weekend zal het een komen en gaan zijn van storingen die met de regelmaat van de klok het laten regenen. Een storm of belangrijk kouder weer heb ik niet gezien in de berekeningen. Wel is op alle kaarten steeds een uitermate krachtig hogedrukgebied boven het westen van SiberiŽ te zien. Op Meteonovostie (Rusland) stond gisteren te lezen dat de Siberische kou nu de Oeral heeft bereikt. Het Russische hogedrukgebied moeten we toch in de gaten blijven houden. Want er zijn aanwijzingen dat later volgende week de luchtdruk ook bij ons weer omhoog gaat. Want hoe vaak is het vroeger niet voorgekomen dat na een zachte winter er begin maart een lange oostelijke stroming opstak waar vrieskou naar onze streken werd getransporteerd. Ik denk hier bij aan maart 1971 en maart 1987  Ook in maart 1955 is het lang erg koud gebleven. Morgen meer, Johan Effing

Klik hier voor een van de vele filmpjes over de bijzonder zware sneeuwval In Alaska (Bron: YouTube)

Herinneringen aan de zeer strenge winter 1962-1963 (Bron: Fotoboek weerstation Losser)

Buienradar.nl
            Klik voor een vergroting

   Radar kaartjes MeteoConsult met onweer


   Aantal verwachte mm voor Losser

                in het radarbeeld.

  Hier voor de Duitse radar beelden   

   Hier voor de Belgische radar beelden

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Weerstations in de omgeving

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

 Webcam Paul Scholten Losser

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Update Vooruit Losser 2012
 
Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM


Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)
Voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser op YouTube
Plaatjes voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.