Weercijfers van Zondag 22 Januari 2012

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2012-01-22  
 7.8  
 4.5  
 4.2  
 6.1  
 3.8  
 regen  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 zonloos
 22
 W
 1006
 1007
 77
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Veel wind en vooral vanmorgen enkele buien. In de eerste helft van de nieuwe week houdt het wisselvallige zachte weer nog aan.

Losser 22 Januari 2012 08.19 uur.

In de nacht van zaterdag op zondag is het droog gebleven. De lucht die met een matige tot krachtige westenwind werd aangevoerd was voor de vroege ochtenduren opvallend droog 75%  Met had in deze lucht en met deze wind gemakkelijk de was buiten kunnen laten drogen. Een uitermate gunstig weertype voor de sportvelden die door de regen van de laatste dagen behoorlijk drassig zijn geworden. Als nu een buiengebied wat recht op ons afkomt, dit gunstige weer vanmorgen maar niet te niet doet en niet te veel mm achterlaat. De berekeningen gaan voor vandaag toch nog uit van 5 a 7 mm. De klootschietcompetitie waar ik in meespeel is al voor de tweede achtereen volgende zondag afgelast wegens slechte toestand van de banen.

Gistermorgen kwam er bijna 8 mm naar beneden. Over heel de afgelopen week bijna 30 mm. Een dergelijke buitensporig hoge neerslagsom is dit voor een week midden in de winter is nu ook weer niet. Ik betwijfel dan ook of deze maand bij de natste tien januari maanden ooit terecht komt. De neerslagsom voor januari bedroeg tot gisteravond bijna 100 mm en staat nu met een aantal andere januarimaanden op een gedeelde 20e plaats van boven Vooral nu er volgende week een verandering aan zit te komen naar kouder en droger weer.

Het is interessant om te zien hoe volgende week zich in de veranderingen in luchtdrukverdeling waarschijnlijk gaan voltrekken er zich misschien een retrograde verandering vanuit het verre oosten in de luchtdruk gaat voordoen. Zulke verandering waarbij de wind door het zuiden naar het oosten of noordoosten krimpt gaan in de regel niet met buitensporig veel neerslag gepaard. Klik voor een animatie van de grootschalige luchtdruk verdeling op deze link. Voor de animatie op het gele knopje met pijltje kikken.

We gaan in ieder geval een zeer interessante weerweek tegemoet. Of de trantsportkou vanuit Rusland ons ook echt gaat bereiken is afwachten. Omdat een hogedruk gebied ten westen van Portogal toch tegengas gaat geven. We gaan eerst nog een aantal wisselvalige dagen tegemoet. Morgen meer. Een fijne zondag en tot morgen. Johan Effing

Minima vanmorgen op het Europese vasteland (Bron: Ogimet)

Iets over Modellen, voorspelbaarheid en duiding van Uitvoer bij blokkades (Bron: VWK Site) Naar beneden scrollen!

Buienradar.nl
            Klik voor een vergroting

   Radar kaartjes MeteoConsult met onweer


   Aantal verwachte mm voor Losser

                in het radarbeeld.

  Hier voor de Duitse radar beelden   

   Hier voor de Belgische radar beelden

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser  (Bron: Waterschap Regge Dinkel)


Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Weerstations in de omgeving

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

 Webcam Paul Scholten Losser

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Update Vooruit Losser 2012
 
Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM


Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)
Voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser op YouTube
Plaatjes voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.