Weercijfers van Maandag 23 Januari 2012

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2012-01-23  
 6  
 0.9  
 0.5  
 3.7  
 2.4  
 regen hagel  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 1.8
 helder
 13
 W
 1014
 1014
 84

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Ook vandaag en morgen weer grote regenkansen waarbij er verlopig nog niet veel verandering komt in de temperatuur.

Losser 23 Januari 2012 08.52 uur.

Daar moet ik dan straks toch even mee aan het werk. Want ik zie op het scherm van het weerstation dat de temperatuur sensor van het weerstation is uitgevallen. Straks maar een verse batterij in het station plaatsen want op scherm van de Vantage pro zie ik de melding van Low battery op station 1 Er is niets vervelender voor een weeramateur als zijn weerstation het niet meer doet. Dit zie je in nogal wat berichten die voorbij komen. Met volgende week om deze tijd met misschien de eerste ijsdagen van deze winter in het verschiet kan ik dit niet gebruiken. Of het dan ook echt tot winterweer komt en hoe lang het gaat duren dat is nog een groot vraagteken. Elke run ziet er anders uit. Dit zal deze week wel het thema worden op de vele weersites.

Voorlopig gaat het wisselvalige weer bij ons nog het grootste deel van de nieuwe week gewoon door. Met afwisselend een koufront en dan weer een warmte front waarbij de nodige regen kan gaan vallen. Ondertussen gaat de luchtdruk boven Noord Rusland steeds verder omhoog. Ik heb op verschillende kaartjes al 1060 Hpa zien staan. Boven ScandinaviŽ heb ik zelfs een aparte kern gezien. Maar ik heb ook gezien dat het hogedruk gebied wegzakt naar het zuidoosten en dat depressies dan weer bezit te lijken nemen van ScandinaviŽ. Dit moet natuurlijk niet gebeuren want dan wordt het niets met dit wintertje. Maar toch hebben verschillende weerdiensten virtueel al enkele nachten met matige vorst in hun berekening staan. Het is gewoon afwachten wat er deze week gaat gebeuren.

Gisterenmiddag hebben mijn twee kleinzoons die nu alle twee al naar de middelbare school gegaan weer eens enkele uren achter de computers gezeten. Hierbij hebben ze natuurlijk ook weer wat gedownload. Hierdoor is opnieuw de webbrowser Google Chrome op de computer terecht gekomen. Want deze browser zit nogal eens verstopt in programmaatjes die de kinderen nodig lijken te hebben om een spelletje te spelen. Of Google dit met opzet doet dat weet ik niet. Maar als deze browser op een van mijn computers actief is dan kan ik enkele programmaís niet meer gebruiken en werken verschillende snelkoppelingen niet meer. Vorig jaar heb ik zelfs onze vijf jaar oude laptop voor een reparatie naar de computerdokter moeten brengen. Gelukkig heb ik gisteravond alles zelf weer aan de praat gekregen. Of ik op de computers een instellingen niet goed heb staan, ik weet het niet. Het kan ook zijn dat Google Chrome niet goed kan omgaan met sommige oudere programmaís van Microsoft. Het zijn tenslotte concurrenten van elkaar. Heeft iemand hier soms ervaring mee? Tot morgen, Johan Effing

Buienradar.nl
            Klik voor een vergroting

    Radar kaartjes MeteoConsult met onweer


    Aantal verwachte mm voor Losser

     Klik hier voor berekeningen  GFS


                in het radarbeeld.

    Hier voor de Duitse radar beelden   

    Hier voor de Belgische radar beelden

        en hier voor de kaarten ECMWF

Minima vanmorgen op het Europese vasteland (Bron: Ogimet)

Iets over Modellen, voorspelbaarheid en duiding van Uitvoer bij blokkades (Bron: VWK Site) Naar beneden scrollen!

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser  (Bron: Waterschap Regge Dinkel)
 

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Weerstations in de omgeving

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

 Webcam Paul Scholten Losser

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Update Vooruit Losser 2012
 
Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM


Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)
Voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser op YouTube
Plaatjes voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.