Weercijfers van Vrijdag 01 Januari 2016

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2016-01-01  
 7  
 1.4  
 4.8  
 droog  
 1.6  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 h
 8
 SW
 1023
 1021
 85

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Overwegend droge dag met een zonnetje. Na vandaag daling van temperatuur met regen. Winterweer van betekenis lijkt er niet op komst te zijn.

Losser 1 Januari 2016 08.59 uur.

Op deze 1e januari van het jaar 2016 wenst Weerstation Losser U allen een voorspoedig 2016 Hoop dat het een jaar wordt dat we allemaal van veel mooi weer kunnen genieten. Als beheerder van het weerstation Losser en van deze site hoop ik, ook dit jaar zolang mijn gezondheid het toelaat iets over de voornaamste bijzaak van het leven iets te kunnen schrijven. Zoals gewoonlijk moet ik bij de aanvang van een nieuw jaar verschillende pagina’s verversen. Het is dan altijd weer even zoeken van hoe moet ik beginnen. Meestal lukt het wel.

Het weer trekt zich van een overgang naar het nieuwe jaar niets aan. Vanmorgen kwamen hier getrouw weer alle weerkaarten en berichten binnen waar ik mijn informatie dan uithaal. In de reeks kaarten 14 dagen vooruit waren vanmorgen meer berekeningen te zien dat de temperatuur in de loop van maand vaker in de dubbele cijfers komt, dan dagen met nachten dat de temperatuur iets onder nul komt. Het zag er voor de winterliefhebbers bijzonder teleurstellend uit. In veel berekeningen voor ons gebied waren vanmorgen voor ons gebied geen winterse taferelen te vinden. Ook de neerslag die er misschien overvloedig gaat vallen zal meest in de vorm van regen zijn. U hebt het misschien in de berekening al gezien. De aanval van Koning Winter lijkt helemaal te mislukken. Ondanks dat de wind de komende dagen naar het oosten omgaat, is het nog maar afwachten of de temperatuur even onder nul komt. De echte kou zit nog veel te ver weg en wordt tijdens het trantsport naar onze omgeving nog eens flink opgewarmd. Een witte wereld kunnen we wat de berekeningen ons vanmorgen lieten zien wel vergeten.

Wat er de laatste tijd allemaal met het weer gebeurd is wel een opmerking waard. Op een van de Russische sites was hier gisteren ook al iets over te vinden. Op de Noordpool is het midden in de winter gaan dooien door een zeldzaam trantsport van zachte lucht naar het poolgebied. Gisteravond was dit ook te zien op weerkaartjes van het poolgebied. Zachte lucht die bijna tot het andere eind van het gebied er overheen stoomt. Hier het temperatuurkaartje voor 6 januari.

De december neerslag is hier uitgekomen op ruim 62 mm Dit cijfer ziet er geflatteerd uit, want de neerslag die er op 30 november na 19.00 uur is gevallen moet volgens de richtlijnen bij december worden opgeteld. Veel stations die met automatische regenmeters werken houden hier geen rekening mee. Op het jaartotaal heeft dit geen enkele invloed. Klik hier voor de cijfers van de pagina regenstations oost Nederland die nog bijgewerkt moet worden met de cijfers van de maand die achter ons ligt. Nog een fijne Nieuwjaarsdag en tot morgen, Johan Effing

Nu nog iets anders, ik wil die bezoekers - lezers hartelijk bedanken voor de ruime bijdrage die ik van hun heb ontvangen. Het was werkelijk boven verwachtingen. Kan een deel hiervan mooi gebruiken voor het onderhoudt van de site, het hostingpakket en de overstap naar Window 10 als de huidige weercomputer er eens mee zou gaan stoppen. Wat mij nog het meest opvalt zijn de vele leuke reacties die er nog steeds binnenkomen. En vooral de aanmoediging er zo lang mogelijk mee door te gaan, men kan of wil weerstation Losser schijnbaar nog niet missen. Het aantal keren dat er op de site is geklikt begint aardig op te lopen. Wat er met de site moet gaan gebeuren als ik er mee moet gaan stoppen dat weet ik niet. Een opvolger heeft zich nog niet gemeld. De oproep over een bijdrage laat ik nog even staan omdat er nog steeds mensen zijn die iets willen bijdragen.

De afgelopen tijd was het weer zover dat het hostingpakket (Antogonist) voor 2016 moest worden verlengd om weerstation Losser ook volgend jaar in de lucht te houden. Andere jaren kwamen hiervoor wat sponsorbedragen binnen, o.a. van Tubantia en radio Enschede. Ze zijn er mee stopt. Als ik met mijn site de overstap moet maken naar Window10 dan moet de webmaster hiervoor een nieuw hulp programma schrijven. Kan niet van hem verlangen dat hij dit voor niets moet gaan doen. Wie hieraan iets aan zou willen bijdragen die kan contact met mij opnemen. Johan Effing

Buienradar.nl     Buienradar

Competitie Vooruit Losser 2015 - 2016 (klootschieten)

Regenradar Weerplaza Losser

Hier voor de Duitse radar beelden

http://weerslag.nl/ radar beelden Europa

Hier voor de Belgische radar beelden

Klik hier voor berekeningen GFS

Meteogram voor Losser Free Meteo

Verzameling pluimen 15 dagen Weerplaza

en hier voor de kaarten ECMWF

Actuele temperatuurkaart Weerplaza

Neerslag 144 uur vooruit Europa

Meteogram voor Gronau Westfalen

Stromingsfilm Meteomedia mondiaal

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

10 minuten registratie Twente Weerplaza

Actuele wolkenloop Benelux

http://www.blitzortung.org/Webpages/
index.php?lang=nl&page_0=10

Meteociel, Frans, maximum temp, Europa

Dagelijks weernieuws MeteoGroup

 

http://www.wetter-zentrale.de/de/default.aspx

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

https://www.windyty.com/ (tip)

Webcam Dinkel Bossinkbrug Ravenhorsterweg Losser  (Bron: Webcams Travel)

Webcam Paul Scholten Losser

Mariette Effing  KoorEnZo   

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)

Voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser op YouTube

De vliegshow van gierzwaluwen aan de Houtstraat te Losser 10 juli 2013
Mijn eerste video opname met de slimme telefoon. Johan Effing in 720 HD afspelen


Plaatjes voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser

http://www.youtube.com/watch?v=k35ck1eamoQ&feature=youtube
Filmpje Oelermars Losser ook in HD afspelen.


Dood Peerd. Peter Effing 50 jaar Bron: YouTube en F-ACT IT Groningen

Congestie in een pas gemaaide sloot langs de Grensweg in Losser
met niet al te schoon water. youtube

Het prachtige morgenrood van vrijdag 27 december 2013

http://www.infoclimat.fr/observations-meteo/temps-reel/lelystad/06269.html
Hier de mogelijkheid voor het opzoeken van dag gegevens heel Europa.

Links naar de
geschiedenis van het klootschieten.

De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747